Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci. Sursa - Pexels
Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci. Sursa - Pexels
Știm cât de complicat poate fi să ai grijă de o casă, mai ales că există și zone care sunt, cu adevărat, greu de curățat. 

În ciuda efortului  pe care gospodinele îl depun în fiecare zi, rezultatele nu le mulțumesc întotdeauna. În aceste cazuri, multe gospodine nu se pot opri din procesul de curățenie și, zi de zi, pierd ore întregi doar pentru a-și vedea apartamentul strălucitor și igienizat.

Dar știți că există soluții mai rapide și mai simple, care vă pot salva ziua? Iată cum vă puteți ocupa de curățarea locuinței repede și eficient. Pentru ca toaleta să strălucească, trebuie să folosiți  câteva ingrediente care vor avea un rezultat spectaculos.

Cum să îngrijești plantele de interior în octombrie. Sfaturile grădinarilor cu experiență

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt deja depășite în curățarea toaletei. Iată ce trebuie să folosiți  pentru ca toaleta să strălucească.

Îngrijirea unui apartament poate deveni o sarcină destul de descurajantă. Există câteva trucuri pe care le puteți folosi și care vă vor surprinde. Vorbim despre remediile folosite de bunicile noastre. Aceste remedii vă vor ajuta să obțineți rezultatele pe care vi le doriți.  Vorbim despre minunatul ulei de neem, care este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge.

Folosește două ingrediente simple: pernele și pilotele vor fi perfect curate și parfumate

Uleiul de neem are și proprietăți de degresare și curățare. De fapt, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți toaleta cu o cârpă umedă din microfibră. Apoi frecați vasul de toaletă cu o altă cârpă, stropită cu câteva picături de ulei esențial de neem.

Și, la sfârșit, trebuie doar să clătiți cu apă fierbinte. Așadar, acum știți că oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent: uleiul esențial de neem, datorită căruia vasul de toaletă va străluci și va fi parfumat. 

Vezi și:

Curăță cuptorul cu microunde de grăsime: va străluci de curățenie cât ai zice pește

Cuptorul cu microunde este folosit foarte des în bucătărie, motiv pentru care se murdărește rapid.

Pentru a întârzia momentul curățării cuptorului cu microunde, se recomandă utilizarea unui capac special cu care se acoperă alimentele. Dar asta nu anulează faptul că trebuie să îndepărtați murdăria și resturile alimentare. 

Folosește două ingrediente simple: pernele și pilotele vor fi perfect curate și parfumate

Lămâia îndepărtează orice murdărie dacă este folosită corect. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, ai nevoie de 1-2 pahare de apă, un bol pentru microunde, 1 lămâie, bureți și cârpe uscate.

Trebuie să umpli un vas cu apă și să adaugi suc de lămâie. Tăie restul fructului și pune  bucățile în bol. Vasul se dă în cuptorul cu microunde, pornit la putere maximă, pentru 10 minute. Nu deschide cuptorul pentru încă 5 minute, apoi șterge-l cu un burete și o cârpă uscată.

Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate

Bicarbonatul de sodiu este un remediu universal pentru casă.  Vei avea nevoie: 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 pahare cu apă, bureți și cârpe uscate. 

Pune bicarbonatul într-un recipient cu apă și dă-l în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, la putere maximă. După ce timpul a expirat, nu deschide ușa cuptorului timp de câteva minute. Ulterior, scoate vasul cu apă. Murdăria de pe pereții cuptorului poate fi eliminată ușor cu un burete umed. La final, șterge cuptorul cu o cârpă uscată.

Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf

Și acidul citric îndepărtează murdăria și grăsimea. Ai nevoie de un bol pentru microunde, 2 pahare cu apă, 1-2 linguri de acid citric, bureți și cârpe uscate. Se toarnă acid citric într-un vas cu apă, care se pune în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, șterge cuptorul cu un burete și o cârpă.

Oțetul este un alt remediu universal, capabil să elimine grăsimea și mucegaiul. Ai nevoie de: 3 linguri oțet 9%, un bol pentru microunde, 1-1,5 pahare de apă, bureți și cârpe uscate. Toarnă oțetul într-un vas cu apă și pun-l în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, șterge cuptorul cu un burete și o cârpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel