Data actualizării:
Data publicării:

Oțetul de mere, un ajutor de nădejde pentru sănătatea părului: iată cum îl poți utiliza pentru mai multe beneficii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Oțet de mere, un ajutor de nădejde pentru sănătatea părului - iată cum îl poți utiliza pentru mai multe beneficii. Sursa - Pexels
Oțet de mere, un ajutor de nădejde pentru sănătatea părului - iată cum îl poți utiliza pentru mai multe beneficii. Sursa - Pexels

Oțetul de mere pe păr previne căderea părului, îl face strălucitor și acționează împotriva pielii grase și a mătreții. Oțetul de mere este un produs natural utilizat pe scară largă atât în ​​cosmetică, cât și pentru uz alimentar.  

Este un aliment foarte bogat în vitamine, minerale, enzime și alte substanțe active benefice organismului. Oțetul de mere este util pentru cei cu parul uscat și casant. Acționează împotriva căderii părului. Printre proprietățile oțetului de mere se număra și cea de a reechilibra excesul de sebum de pe piele, reglându-i aciditatea, fiind foarte util și în cazul mătreții. În sfârșit, oțetul de mere are proprietăți de regenerare a părului deteriorat, uscat și vârfuri despicate.

Fierbe hainele într-o oală cu apă: vei fi uimit de rezultat, care este cu adevărat uimitor

Acțiunea oțetului de mere este vizibilă după câteva aplicări, tocmai pentru că nutrienții săi acționează eficient făcând părul strălucitor. În același timp, are o acțiune naturală dezinfectantă, contracarând micile inflamații, apariția dermatitelor și a infecțiilor cutanate, care pot duce la un dezechilibru și disconfort suplimentar. Prin urmare, aceste beneficii sunt evidente și pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă și predispusă la roșeață. 

Mască de față cu castraveți: un amestec de ingrediente purificatoare, care te scapă de coșuri și puncte negre

Prezența vitaminelor, a mineralelor, a aminoacizilor și a altor substanțe active fac din oțetul de mere un aliat împotriva părului  uscat, fragil și uscat. Oțetul de mere ne ajută în lupta împotriva vârfurilor despicate, datorită proprietăților de restructurare ale fibrei capilare. În plus, oțetul de mere  acționează ca un balsam natural, deoarece înmoaie părul, făcându-l ușor de pieptănat. Părul va fi moale, mătăsos și strălucitor. 

Nu suporți mirosul de conopidă gătită? Încearcă acest truc și nu vei regreta

Oțetul de mere  reechilibrează excesul de sebum, restabilind un pH corect. În cazul descuamării pielii și a mătreții, oțetul de mere va avea un efect curativ și preventiv asupra apariției acestei imperfecțiuni. Oțetul de mere, folosit pe părul gras, are o funcție antibacteriană, astringentă și antiseptică.

Detergent de haine, făcut în casă dintr-un ingredient simplu. Este grozav și super eficient

Oțetul de mere este util împotriva căderii părului datorită proprietăților sale de întărire și regenerare ale fibrei capilare, mai ales datorită mineralelor conținute în acesta, precum fier, magneziu, potasiu, fosfor și calciu. Cu utilizarea oțetului de mere, veți observa mai puține vârfuri despicate.

 

Cum se folosește oțetul de mere pe păr

 

Diluat în apă Datorita proprietăților sale dezinfectante, antibacteriene si antiseptice este indicat să diluați mereu oțetul de mere în apă, deoarece pur ar putea fi agresiv pentru piele. Într-o sticlă de apă de 1,5 litri puteți adăuga 3-4 linguri de oțet de mere. Odată ce oțetul este diluat, puteți folosi acest remediu natural pentru a vă clăti părul. Lăsați să acționeze câteva minute și  clătiți doar cu apă.  Puteți face acest tratament o dată pe săptămână.

Cum să-ți îndrepți părul creț fără placă: recurge la metode naturale, care îi păstrează frumusețea și sănătatea

Cu suc de lămâie Această utilizare este recomandată celor care nu tolerează mirosul de oțet de mere. Diluați 3 linguri de oțet de mere și una de suc de lămâie într-un litru și jumătate de apă. În  acest fel, vei reduce mirosul oțetului și vei beneficia și de proprietățile dezinfectante și astringente ale lămâii.

Cu uleiuri esențiale Într-un litru și jumătate de apă se pun 3 linguri de oțet de mere și apoi se adaugă: pentru păr gras - 10 picături de bergamotă, 10 picături de lămâie și 5 picături de arbore de ceai; pentru pielea sensibilă - 20 de picături de lavandă; pentru păr uscat și fragil - 10 picături de portocală dulce și 5 picături de rozmarin. În plus, cu adăugarea de uleiuri esențiale, vei acoperi și mirosul acru al oțetului de mere.  

Cum să obții un bronz auriu perfect și de durată: încearcă acest remediu parfumat și natural al bunicii

Mască de păr: Într-un  bol de sticlă si pune un borcan cu iaurt natural integral, apoi  o lingură de ulei de măsline, dacă ai nevoie să hrănești părul, sau gel de aloe vera, dacă vrei o acțiune vindecătoare și liniștitoare.

Pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă: un test care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară

La final, adaugă o linguriță de oțet de mere și câteva picături de ulei esențial potrivit tipului tău de păr. Amestecați și distribuiți masca pe scalp și păr. Lăsați-o să acționeze 20 de minute și apoi continuați cu o spălare normală. Puteți repeta acest remediu natural o dată pe săptămână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel