Data publicării:

Ospătarii s-au întrecut între ei la Ziua Beaujolais Nouveau

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Intrecerea_Ospatarilor_Beaujolais_Nouveau
Intrecerea_Ospatarilor_Beaujolais_Nouveau

Alegeri prezidentiale 2024

Peste 70 de ospătari s-au inscris pentru data de 19 noiembrie, în cadrul Întrecerii Ospătarilor – concurs organizat cu prilejul sărbătorii vinului “Beaujolais Nouveau” care in acest an a implinit 60 de ani de sarbatoare. Marele premiu – O călătorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, în Beaujolais – Franţa “le Hameau du Vin”, a fost câştigat de Daniel Băiţoiu, 21 de ani, ospătar la Kartell Cafe.

Întrecerea Ospătarilor – “Course des Garcons de Cafe” – este un concurs prin intermediul căruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalităţii şi face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizată la iniţiativa companiei ArtGastro.

Startul concursului a fost dat pe 19 noiembrie, orele 10.00, în faţa Sălii Palatului din Bucureşti. Concurenţii au parcurs cei 700 de metri până la punctul de sosire – Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei, cu o jumătate de sticlă de vin Beaujolais şi 2 pahare, pe o tavă rotundă, demonstrând astfel nu doar îndemanare, ci şi profesionalism şi eleganţă – caracteristici de bază ale meseriei de ospătar.

Decernarea premiilor a avut loc în cadrul Serii VIP Cocktail, în data de 19 noiembrie, la hotelul Novotel din Bucureşti. Juriul a fost format din 10 persoane: Daniel Dobre – Jobresthotel, Krishna Bohat – Creative Experience, Jean Pascal – Hotel Epoque, Pavel Amborsi, Cătălin Ştefan – Novotel, Marian Timofti, Dan Anghel – Organizaţia Somelierilor în România, Jonas Mercier, Vlad Niculae, Mădălina Ignat. Evenimentul este susţinut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Institutul Francez, Primăria Capitalei, Apa Nova si Lemarco.

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizată pentru prima dată în Franţa, în anul 1951, în 1970 devenind sărbătoare naţională. Evenimentul este unul tradiţional în toată Europa, în America de Nord şi Asia şi se organizează în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul nopţii, când este lansată în lume noua recoltă Beaujolais. România a sărbătorit pentru prima dată Beaujolais Nouveau în data de 18 noiembrie 2010, evenimentul fiind adus în ţara noastră cu sprijinul ArtGastro şi Ambasada Franţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel