Oscar Pistorius, vinovat de ucidere din culpă împotriva Reevei Steenkamp, de Valentine's Day
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Procesul lui Oscar Pistorius, în care acesta era acuzat că a ucis-o pe Reeva Steenkamp, logodnica sa, a luat o întorsătură neașteptată.  Oscar Pistorius este acuzat de ucidere din culpă, riscând o pedeapsă între 7 și 15 ani de închisoare. 

Judecătorul Thokozile Masipa s-a pronunţat că sportivul nu este vinovat de crimă cu premeditare sau crimă şi că nu sunt dovezi pentru achitare, astfel că singura variantă a rămas cea a uciderii din culpă.

Judecătoarea Thokozile Masipa a precizat, joi, că acuzarea nu a dovedit, pe parcursul procesului de la Pretoria, că atletul Oscar Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, 27 de ani,  a plâns în tăcere, joi, la Pretoria, în timpul citirii de către judecătoarea Thokozile Masipa a cronologiei şi concluziilor procesului în care sportivul a fost judecat pentru uciderea Reevei Steenkamp, informează AFP.

Atletul a negat pe toată durata procesului că și-a amorât intenționat iubita, în  noapte de 13 spre 14 februarie 2013, afirmând că a împușcat-o pentru că a confundat-o cu un hoț.

Citește și: OSCAR PISTORIUS PROCES. Ultima zi a procesului. Pistorius riscă 25 de ani de închisoare

Judecătoarea care îi decide soarta lui Oscar Pistorius, Thokozile Matilda Masipa (66 ani), este a doua femeie de culoare devenită judecător în Africa de Sud, în 1998 ea devenind magistrat la Înalta Curte a Africii de Sud. Ea este recunoscută pentru duritatea verdictelor, condamnând la 252 de ani de închisoare un bărbat care a violat trei femei în timpul unei spargeri şi, de asemenea, la închisoare pe viaţă un poliţist care şi-a împuşcat mortal soţia.

Citește și: Ipoteza șoc în cazul Pistorius: Reeva era însărcinată, sportivul nu credea că este copilul lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel