Ororile pufului de gâscă, utilizat la confecționarea hainelor de lux
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În cadrul emisiunii Report al canalului italian RAI 3 a fost documentată cruzimea cu care este obținut puful de gâscă la fermele din Ungaria, precum și alte țări din UE.

Acest puf deseori nu are cea mai bună calitate și este obținut cu încălcarea normelor din UE. Cu toate acestea, puful ajunge să fie utilizat de branduri de lux, care fac astfel economii mari cumpărându-l, scrie agora.md.

Regulamentul european ne spune că pentru a extrage penele de gâscă, aceasta trebuie să fie luată foarte atent și pieptănată asemenea unei pisici, sau puful poate fi obținut de la animalul care a fost sacrificat. În realitate, producătorii care au zeci de mii de gâște nu procedează astfel. Ei pur și simplu smulg penele de pe pasărea vie, cel puțin de patru ori, iar când calitatea penelor nu mai satisface așteptările, pasărea este sacrificată.

Citește și: Decebal s-a întors în România

Aceste abateri sunt foarte des întâlnite în Uniunea Europeană și mai ales în Ungaria, care este celebră în toartă lumea cu fermele sale unde este produs puful de gâscă pentru scurte, geci, perne, etc.

În urma investigației jurnaliștilor de la canalul RAI 3 prețul acțiunilor companiei Moncler, una din cele mai celebre companii care utilizează puful de gâscă, au scăzut major la bursă, iar imaginea mai multor branduri care au utilizat acest puf a avut de suferit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel