''Orice, oriunde, oricând'',''Spiritele din Inisherin'' și ''The Fabelmans'', cele mai multe șanse la Oscar
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
A 95-a ediţie a Premiilor Oscar va avea loc în 12 martie 2023, la Los Angeles, şi va fi prezentată de omul de televiziune Jimmy Kimmel.

Filmul de lung metraj Orice, oriunde, oricând a obţinut cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar, printre care şi cea pentru cel mai bun film. Următoarele producţii pe lista cu cele mai multe nominalizări sunt Spiritele din Inisherin, cu Colin Farrell, în rol principal şi The Fabelmans, regizat de Steven Spielberg, scrie Rador, citând Radio România Actualități.

Un film care se petrece în mai multe dimensiuni paralele din multivers, aşa este descris lung metrajul Orice, oriunde, oricând. Filmul a primit cele mai multe nominalizări - 11 - la Premiile Oscar.

Spiritele din Inisherin se află şi el pe această listă a celor mai bune filme. Pelicula spune povestea a doi prieteni care ajung într un impas pe o insulă din apropierea Irlandei; şi, nu în ultimul rând, The Fabelmans, nominalizat şi el pentru cel mai bun film în regia lui Steven Spielberg.

Pe această listă se mai regăsesc pelicula biografică Elvis, precum şi Avatar, calea apei. În categoria cel mai bun actor, pe lista nominalizaţilor se află, printre alţii, Austin Butler, pentru felul în care a portretizat legenda rock'n'roll-ului, Elvis Presley, dar şi Colin Farrell pentru rolul din Spiritele din Inisherin. Kate Blanchett a fost nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru portretizarea dirijoarei de orchestră din pelicula Tár, dar şi actriţa Michelle Yeoh, pentru rolul din Orice, oriunde, oricând.

Şi această ediţie a Oscarurilor are loc într un context în care interesul pentru acest eveniment este în scădere. Telespectatorii sunt acum atraşi mai mult de internet, iar ediţia de anul trecut, când actorul Will Smith l-a lovit pe prezentatorul galei, Chris Rock, înainte de a primi un trofeu s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai slabe cote de audienţă din istoria galei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel