Data publicării:

Organizatorii competiţiei Tokyo 2020 urmăresc îndeaproape acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva lui Placido Domingo

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 urmăresc îndeaproape evoluţia acuzaţiilor de hărţuire sexuală lansate împotriva tenorului spaniol Placido Domingo, care are prevăzut un recital în Japonia în primăvara anului viitor, înainte de începerea marii competiţii sportive, relatează miercuri EFE.

"Ne aflăm în faza în care facem tot posibilul pentru a strânge cât mai multe informaţii. Nu am comentarii", a declarat directorul adjunct al competiţiei Tokyo 2020, Masaaki Komiya, la o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo şi legată de viitoarea desfăşurare a JO din Japonia.

Organizatorii au anunţat în aprilie că Placido Domingo va împărţi scena cu actorul Ebizo Ichikawa XI, una dintre figurile cele mai relevante ale teatrului kabuki, într-un recital original menit să inaugureze programul cultural al Jocurilor Olimpice şi intitulat Festival NIPPON Tokyo 2020.

Scopul acestei iniţiative este de a impulsiona participarea profesioniştilor din mai multe discipline la proiecte comune, care să contribuie totodată la promovarea culturii.

Recitalul artistului spaniol este prevăzut în aprilie anul viitor, cu trei luni înainte de inaugurarea JO de la Tokyo 2020 şi, deşi comitetul organizator nu a avut comentarii pe această temă, declaraţiile lui Komiya sugerează că participarea lui Domingo va avea loc în funcţie de evoluţia acestor acuzaţii.

Opt cântăreţe şi o balerină, toate în mod anonim cu excepţia fostei mezzosoprane Patricia Wulf, l-au acuzat pe Placido Domingo, 78 de ani, de presupuse hărţuiri sexuale care ar fi avut loc în anii 1980, potrivit unui articol publicat la începutul lunii august de agenţia americană de ştiri Associated Press (AP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel