Trebuie să știi că nu se adaugă sare în apă când fierbi orezul, pentru că boabele se vor mărunți, iar orezul va deveni lipicios. De multe ori, orezul se lipește de cratiță și se arde deoarece nu are suficient loc să se umfle. Prin fierbere, el poate să își mărească volumul chiar și de trei ori, în funcție de sortiment.
De asemenea, dacă lași orezul în oala în care l-ai pregătit, el va absorbi în continuare apă și vei obține un orez zemos.
Există mai multe metode de a fierbe orezul. Cea mai populară este metoda absorbției, care presupune ca la o măsură de orez să pui două măsuri de apă. Orezul se lasă să dea în fiert pe foc mediu, apoi se dă focul pe minim și se mai lasă 10-12 minute să fiarbă neacoperit, notează divahair.ro. Apa ar trebui să fie absorbită complet de orez. Ia oala de pe foc, pune deasupra un prosop de bucătărie, apoi capacul și lasă oală pe foc foarte mic încă zece minute. Apoi ia oala de pe foc și lasă orezul să mai stea așa aproximativ cinci minute. După aceea, orezul poate fi servit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Ministra Muncii: România s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată
- Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi