Urmărește emisiunea live
OREZ. Cum îţi dai seama dacă este contrafăcut
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Se găteşte uşor şi  poate fi consumat  garnitură la o mulţime de feluri de mâncare, dar puţine femei ştiu că trebuie să fie foarte atente atunci când îl cumpără. Este vorba despre orez, care nu lipsește din nicio gospodărie.

Orezul care vine din China contine pesticide periculoase si chiar este obtinut artificial, potrivit unui raport aparut in The Korea Times preluat de rtv.net.

Amidonul de cartofi se amesteca bine cu o rasina artificiala, apoi i se da forma de bob. La final, boabelor li se da aroma de orez. Medicii avertizeaza ca acest tip de orez este la fel de daunator precum consumul unei pungi mici de plastic.

Iata cum poti sa-ti dai seama daca orezul pe care il ai acasa contine plastic.

[citeste si]

Testul apei - Pune o lingura de orez negatit intr-un pahar cu apa rece. Daca ramane pe fundul paharului, este sanatos. Daca pluteste, contine plastic.

Testul focului - Incearca sa aprinzi cateva boabe de orez cu o bricheta. Daca incepe sa arda imediat si miroase a plastic ars, arunca-l imediat.

Testul zdrobirii - Incearca sa zdrobesti cateva boabe de orez. Daca se macina si se transforma intr-o pudra fina, orezul este sanatos. Daca se obtine un aspect galben, contine plastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel