Ordonanță de austeritate. Chirieac: Măsuri pompieristice. Cu premier PSD vom avea foarte multe demonstrații în Piața Victoriei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ordonanța de austeritate pregătită de Guvernul României.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat informațiile privitoare la ordonanța de austeritate pregătită de Guvernul României, care ar reduce cheltuielile statului prin înghețarea salariilor și angajărilor, inclusiv în Educație și Sănătate:

„Au văzut gaura în buget, s-au speriat, iar acum încearcă să ia măsuri pompieristice. Atunci când vorbeam, anul trecut, că dacă majorează taxele și impozitele vor încasa mai puțini bani la stat, nu au ținut seama. Le-au majorat, iar mediul privat, în special IMM-urile, duce greul în acest moment din toate punctele de vedere. Taxele la stat au fost din ce în ce mai mici și au ajuns la această gaură.

Acum este absurd, nici nu poate fi vorba - când e mare nevoie de personal medical sau de profesori în învățământul gimnazial sau primar - să spui că tai angajările. Este absurd“, a punctat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      Statul vrea să crească încasările la buget. Ciucă: Am constatat că există un deficit în colectare. Fac un apel public către marii contribuabili

Chirieac: Cu PSD-ul care dă primul-ministru vom avea foarte multe demonstrații în Piața Victoriei

„Liderii de sindicate deja amenință cu proteste, vor ieși în stradă, se apropie și rotativa, cine credeți că va suporta costul acestei ordonanțe de austeritate? Credeți că premierul va da înapoi după ședința de coaliție?“, a întrebat jurnalista Sabrina Preda.

„Nu cred că poate da înapoi, sau poate da înapoi timp de o lună, până când domnul Marcel Ciolacu va prelua, dacă va prelua, șefia Guvernului. Lucrul ăsta era de așteptat. Cu PSD-ul care dă primul-ministru vom avea foarte multe demonstrații în Piața Victoriei. Demonstrațiile nu vor rezolva lucrurile.

E gaură în buget, soluția e să luăm fondurile europene și fondurile din PNRR și, după cum vedem, nu se dorește acest lucru. Mai bine s-ar renunța la PNRR decât să umble la pensiile speciale. Peste 6 luni, cu economia la zid, vor trebui să ia toate măsurile necesare și va fi și mai dureros atunci. Ei se bazează pe faptul că onorabila Curte Constituțională va spune că această prevedere e neconstituțională fiindcă prin agențiile statului, prin companiile de stat, sunt foarte mulți pensionari speciali cu pensii suficiente care lucrează și în aceste companii cu mega-salarii. Ei reprezintă o forță de presiune incredibilă. CCR va decide că decizia nu e constituțională“, a conchis analistul politic Bogdan Chireac.

CITEȘTE ȘI      -       Planul de austeritate pentru români. Se face după "regula lui Patraulea" - Una ţie, două mie? Chirieac, comentariu acid: Asta înseamnă când te numeşti Câciu de la Finanţe!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel