Ordonanță secretă din Sănătate, impact devastator, informează Antena 3. Prof. Beuran, reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu au făcut publică la Antena 3 o ordonanță de urgență care aduce schimbări în domeniul sănătății, o ordonanță dată în secret de Dacian Cioloș.

Modificările vizează, de exemplu, felul în care sunt numiți conducătorii spitalelor. Din acea ordonanță de urgență aflăm că se vor face licitații pentru posturile de manager ale spitalelor sau că un manager nu va mai putea fi și doctor decât după ora 16:00. De menționat că ordonanța de urgență a intrat în discuție fără dezbatere publică, totul fiind practic în secret.

Această ordonanță de urgență aduce schimbări majore în domeniul sănătății. Practic, aruncă în aer tot ce înseamnă învățământ, felul în care sunt numiți conducătorii spitalelor, a spus Oana Zamfir.

Acest act normativ lipsește cu desăvârșire din dezbaterea publică. De asemenea, lipsesc avizele Ministerului Educației și al Academiei Române.

Prof. Mircea Beuran, reacție

Prof. Mircea Beuran a avut o intervenție telefonică la Antena 3 pentru a comenta acest subiect.

"Nu cunoaștem în întregime această ordonanță de urgență, dar am observat un lucru: ne îndepărtăm de lumea civilizată medicală și nu luăm exemplele care ar putea să ne ajute să ieșim din această continuă degringoladă în care ne găsim. Vedem cadrele didactice medicale care, în întreaga lor activitate, urcă printr-o ierharhie, de la preparator-asistent la profesor, de la rezident la medic primar, iar unii dintre ei chiar ajung academicieni-medici. Lucrul acesta pe care îl fac universitățile de medicină și farmacie, de a pregăti medicii care tratează cele mai complicate afecțiuni... nu mai sunt atât de importante. (...) Nu îmi explic care este graba cu această ordonanță", a spus profesorul Beuran la emisiunea "Subiectiv" referitor la schimbările propuse în actul normativ care va fi strecurat în secret în ședința de guvern.

Punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății

Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a intervenit telefonic și a spus: "Vorbim despre o ordonanță de urgență care stabilește niște reguli clare privind managerii de spitale. Acum a venit momentul pentru această schimbare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel