Data publicării:

Orchestra Naţională de Tineret a Austriei, în concert la Ateneul Român

Autor: Liana Ganea | Categorie: Cultura
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Orchestra Naţională de Tineret a Austriei va concerta la Ateneul Român.

Wiener Jeunesse Orchester (Orchestra Naţională de Tineret a Austriei) va susţine, miercuri, un concert extraordinar la Ateneul Român, în cadrul Festivalului Internaţional "Vara Magică", informează Agerpres.

Ansamblul, fondat în 1987 la Viena, este format din studenţi talentaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani din toate oraşele austriece.

Potrivit unui comunicat de presă, orchestra va interpreta, sub conducerea dirijorului Herbert Bock, un program captivant, incluzând lucrări semnate de Leonard Bernstein, Wolfgang Korngold şi Gustav Mahler.

Concert extraordinar la Ateneul Român

Festivalul Internațional "Vara Magică" aduce în atenția publicului un nou eveniment muzical de excepție: miercuri, 31 iulie, la ora 19:30, Wiener Jeunesse Orchester, Orchestra Națională de Tineret a Austriei, va susține un concert la Ateneul Român.

Concertul va debuta cu remarcabila Uvertură Candide de Leonard Bernstein, o piesă energică și plină de spirit, inspirată din romanul satiric al lui Voltaire. Compusă în 1956, această uvertură îmbină elemente de muzică clasică și jazz, specific stilului eclectic al lui Bernstein. În continuare, publicul va fi încântat de Concertul pentru vioară în re major de Wolfgang Korngold, un compozitor cunoscut atât pentru muzica sa clasică, cât și pentru coloanele sonore de film. Finalizat în 1945, acest concert liric și emoționant este dedicat violonistului Bronisław Huberman. Solistul serii va fi violonistul Daniel Auner, apreciat pentru tehnica sa impecabilă și interpretările sale sensibile.

Seara se va încheia cu Simfonia nr. 1 în re major, "Titanul" de Gustav Mahler, compusă între 1887 și 1888. Inițial subintitulată "Titanul" după romanul omonim al lui Jean Paul, această simfonie explorează natura și emoțiile umane, de la introducerea pastorală la finalul triumfător. Aceasta oferă o experiență auditivă intensă și profundă, punând în valoare capacitatea orchestrei.

În luna august, publicul este invitat la trei concerte: Orchestra de Tineret a Sloveniei - pe 7 august, Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, pe 14 august, Festivalul Internaţional "Vara Magică" încheindu-se pe 21 august cu un concert susţinut de Orchestra Sinfonietta, dirijor şi solist violonistul Alexander Sitkovetsky.

Biletele și abonamentele sunt disponibile online.

Festivalul Internațional "Vară Magică" se numără printre cele mai importante evenimente culturale estivale din Europa și este unul dintre puținele care pune în lumină capitala României. De la lansarea sa, acest proiect a găzduit peste o sută de concerte, atrăgând peste 100.000 de spectatori, sute de mii de ascultători ai programelor radio și telespectatori care au urmărit transmisiunile live și înregistrările acestor momente de înaltă calitate artistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel