Orban, teoria conspirației despre intervenția serviciilor secrete în politică: Să ne uităm la Ciolacu...
Ludovic Orban are o explicație pentru așa-numitele infiltrații ale ofițerilor SRI în zone din administrație și politică unde, teoretic, nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus.
Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, a fost invitatul Oanei Stănciulescu la #Rezist unde și-a făcut cunoscută una din teoriile care "nu-i dau pace": cum a ajuns SRI-ul să fie prezent aproape peste tot, chiar și acolo unde nu ar trebui să aibă acces, inclusiv în formațiunile politice?
"Sunt categoric împotriva pătrunderii influenței serviciilor de informații în zone care sunt strict democratice și unde nu poate fi afectată decizia din umbră prin intermediul unor agenți acoperiți... Sunt zone unde nu au ce să caute serviciile: justiție, partide politice... Dar s-a întâmplat și se întâmplă. Hai să fim serioși, dacă ne uităm la multe cariere politice vom vedea că există interferențe foarte clare cu zona serviciilor, dar și astăzi... mă gândesc la Ciolacu.
Cum a ajuns Ciolacu, mai ales la background-ul lui educațional care e modest, să se ducă să-și facă doctoratul la Academia SRI? S-a chinuit vreo 7 ani de zile, a muncit să-și facă teza de doctorat, a fost doctorand, s-au dat bani la academie... Cum a ajuns Ciolacu să-și facă doctoratul la Academia SRI? L-am întrebat, nu mi-a răspuns la întrebare nici până astăzi.
Sau altul... Tudose (n.r. Mihai Tudose)... cred că e conferențiar, dacă nu cumva a fost numit profesor. Alții-s profesori asociați din zona politică - astea-s numai așa, legături vizibile, nu vorbesc de legăturile mai puțin vizibile! Hai să fim serioși, nici până astăzi nu sunt predate toate dosarele de colaboratori ai fostei Securități. SRI-ul a spus, dar mai sunt alte arhive care n-au ajuns, inclusiv din zona de Interne...
Dar revin... n-aș vrea să înțeleagă greșit oamenii care lucrează în Servicii... Serviciile au un rol fundamental, dar din păcate, și aici îmi pare rău că trebuie s-o spun public, doctrina Securității care era să fie prezentă peste tot unde se vehiculează secrete de stat, secrete de serviciu a rămas și astăzi. Iar dacă ne uităm la foarte multe decizii ale CSAT-ului vom vedea că aceste decizii ale lor au dat acoperirea legală pentru penetrarea de către ofițeri de informații, în special din SRI dar nu numai, în structuri unde n-aveau ce să caute. De exemplu - considerarea corupției ca o amenințare la adresa siguranței naționale, ori decizia CSAT-ului, practic, a dat posibilitatea prezenței SRI în foarte multe zone. Mi-aduc aminte că, pe vremea lui Ponta, DAF-ul (Departamentul Anti-Fraudă) când s-a constituit avea peste 100 de angajați oameni din SRI care erau ofițeri de informații, alții civili. Angajați din SRI! Cum adică? În departamentul ăla antifraudă care teoretic ar fi trebuit să fiu profesionist, neutru, să acționeze în baza legii - de ce ai nevoie să angajezi acolo ofițeri SRI?" a declarat Ludovic Orban, candidatul la prezidențiale din partea Forța Dreptei, la DC News.
Discuția a continuat aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News