Orban atacă procurorul din dosarul vaccinurilor. Chirieac: Tocmai s-a anunțat o alianță. Trebuie să dai ceva la schimb
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Referitor la dosarul vaccinurilor, Ludovic Orban spune că "e mai mult un caz în care un procuror doreşte să fie celebru". Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile fostului liberal.

”Ce s-ar fi întâmplat dacă nu se luau destule vaccinuri? Îmi pun întrebarea. De unde s-ar fi putut anticipa, în ianuarie, februarie, poate chiar şi mai, câte rapeluri vor fi necesare pentru a ajunge la imunitatea de grup, care imunitate se atinge, cum s-a şi atins? (..) De unde puteai să anticipezi care e procentul din populaţie care acceptă să se vaccineze?

Mi se pare că e mai mult, aşa, un caz în care un procuror doreşte să fie celebru, dar sincer, mi-e foarte greu să îmi dau seama dacă sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni”, a declarat fostul premier Ludovic Orban, în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima TV, despre dosarul achiziţiei de vaccinuri în care sunt implicaţi Florin Cîţu, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

"Trebuia să dea o declaraţie pe placul lui Vlad Voiculescu"

"Tocmai s-a anunţat o alianţă între USR şi Forţa Dreptei, partidul domnului Orban cotat, în general, cu 1%. Vă daţi seama că trebuie să dai ceva la schimb pentru această alianţă, USR având şi el 9% - 10%, asigurând intrarea în Parlament şi pentru câţiva reprezentanţi ai Forţei Dreptei. Atunci, din acest punct de vedere, fostul premier Ludovic Orban trebuia să dea o declaraţie pe placul lui Vlad Voiculescu.

Nu uitaţi că, deşi acuzaţia este atât de gravă, - totuși, nu multă lume în România este acuzată că a prăduit un miliard de euro - USR-ul nu l-a scos de pe lista de europarlamentare pe domnul ministru Voiculescu. Şi atunci, din acest punct de vedere, cred că trebuie văzută afirmaţia lui Ludovic Orban, om cu frica DNA-ului, după cum ştim - adică "cine nu sare ia condamnare". Brusc, Ludovic Orban să ia aşa peste picior procurorii DNA, trebuie să existe un motiv bine întemeiat.

Ludovic Orban este om cu frică de DNA. Probabil că i s-a cerut să facă lucrul acesta în schimbul bărcii de salvare pe care a primit-o de la USR. Acum, să vedem dacă va fi alianţa şi parafată, că înţeleg că, deocamdată, este doar la nivel declarativ. Adică, măcar să ştie de ce a făcut o astfel de declaraţie", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel