Orban, șocat de ce s-a întâmplat înainte de votul pentru desființarea SIIJ: Au fost convocați, în mod FALS, la DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Cdep.ro
Foto: Cdep.ro
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a semnalat un incident inexplicabil de dinaintea votării desființării Secției Speciale.

Într-o conferință de presă din Parlament, Orban a transmis: „Vă stau la dispoziție, nu înainte de a vă informa că s-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din Partidul Național Liberal cu 40, 30, 20 de minute înainte exercitării votului pe proiectul de lege de desființare a Secției Speciale au fost sunați și convocați la DNA Brașov”.

„Nu știu [de] toți că n-am apucat să vorbesc. Înainte de a vota proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale, mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil e număr de cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov”, a adăugat președintele Camerei, spre surprinderea jurnaliștilor din sală. „Evident că era un apel fals. Deci cineva a premeditat ca înaintea votului pe Secția Specială, deputați ai Partidului Național Liberal să fie chemați în mod fals, să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Brașov”.

Lista cuprinde mai mult de zece parlamentari PNL

„Sergiu Bîlcea, Luminița Barcari, Nicolae Giugea... e o listă foarte mare, cred că sunt peste 10 deputați în această situație, nu știu dacă mi-au comunicat toți care au fost sunați. Cert este că asta a fost situația, înainte de vot cineva pur și simplu a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din țară. Eu le-am sugerat să facă sesizare la poliție, să se identifice numărul de telefon, proprietarul numărului de telefon în măsura în care este posibil, pentru a vedea cu adevărat identitatea celui sau celor care au putut să gândească așa ceva”, a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel