Orban și Cîțu, declarații ÎN ACELAȘI TIMP. CONTRE la distanță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură Antena 3
foto captură Antena 3
Ludovic Orban și Florin Cîțu au făcut declarații în paralel. 

Vezi desfășurarea LIVE AICI

”Am primit prin SMS convocarea de la secretarul general. Nu am primit documentele de convocare. S-a făcut convocarea de secretarul general, fără să primesc, ca președinte al partidului, documentele, numărul de semnături, ordinea de zi propusă, procedura normală și firească. 

Vezi și: Susținătorii lui Cîțu au convocat BPN al PNL pentru validarea lui Vîlceanu la Finanțe, peste capul lui Orban

Nu sunt de acord cu afirmațiile făcute în spațiul public că am refuzat să convoc BPN. N-am refuzat, singurul lucru cerut a fost o discuție cu premierul pe tema candidatului pentru că dorința mea era să susținem de comun acord un candidat, atât premierul, cât și eu, ca președinte al PNL. 

”Aș fi convocat BPN, eu respect Constituția, legile și statutul”

Oricum aș fi convocat BPN, pentru că-n 23 august expiră interimatul lui Florin Cîțu la Finanțe și eu sunt un om care respect Constituția, legile și statutul. Asta e o bazaconie că am refuzat că convoc BPN. Voi participa, voi solicita documentele de convocare...” a spus Ludovic Orban, moment în care a apărut și Florin Cîțu. 

Florin Cîțu: Nu a convocat BPN

Premierul a declarat: ”Expiră perioada de interimat la Ministerul Finanțelor Publice. Nu a convocat BPN, există un articol care permite membrilor BPN să convoace statutar BPN”. 

Cîțu are nevoie de derogare pentru a candida la șefia PNL. Nu are 5 ani vechime în partid

Cei doi s-au contrat de la distanță și pe candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL, care nu ar fi statutară. 

Cîțu nu știe statutul PNL? 

”Nu trebuie făcută nicio hârtie, nu-ți trebuie hârtie pentru derogare, se face un vot în BPN. (...) Ba am vechime... este o interpretare a statutului” a spus Florin Cîțu. 

Pentru a putea candida, trebuie să aibă o vechime de 5 ani.” a declarat, încă o dată, Ludovic Orban. ”Nu am nici cea mai mică intenție să împiedic procedura depunerea moțiunii, dacă Florin Cîțu cere derogare, eu o voi susține. Poate să ceară astăzi, deși astăzi e convocat BPN, nu Biroul Executiv. Dacă va solicita să convocăm BEx, nu am nicio problemă.” a punctat Ludovic Orban. 

Liderul PNL a mai subliniat că își exprimă îngrijorarea că PNL a intrat pe trend descendent, ”din cauza modului în care s-a derulat campania, în special din partea susținătorilor lui Florin Cîțu, am coborât sub 20% în sondajele de opinie”: ”E o grijă pentru PNL și un îndemn pentru cei,  care nu fac altceva decât să atace președintele PNL de dimineață până seara, numai pentru că este candidat la funcția de președinte al PNL, să se potolească, să înceteze cu atacurile”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel