Orban, săgeți în coaliție: Nu înțeleg ce treabă are Cristian Ghinea cu reformele din justiție
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban
Președintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat despre condiționarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de reformele din justiție.

Liderul PNL nu consideră că există vreo legătură între Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și reformele din justiție, respectiv desființarea Secției Speciale. 

Ludovic Orban a mai precizat că ministrul Cristian Ghinea nu are „nicio legătură cu reformele din justiție”.

„Nu înțeleg ce treabă are domnul Ghinea cu reformele din justiție”, a subliniat Orban, care a adăugat că desființarea Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) trebuie convenită în Parlament după ce se stabilește o formă finală.

Dar, a precizat Orban, nu are nicio legătură cu PNRR.

„Nu a existat niciodată vreo legătură între PNRR și reformele din justiție”, a conchis Orban.


Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susţine că 1,9 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor intra în ţară în acest an, în octombrie - noiembrie, iar plăţile pentru proiecte "vor începe imediat". Ulterior s-a vehiculat infomația cu privire la faptul că ministrul USR-PLUS a condiționat aceste fonduri de reformele din justiție, cu precădere desfiinșarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel