Orban dă asigurări că ”riscuri NU EXISTĂ”. Ce i-a spus Iohannis despre DEFICIT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Rareș Bogdan și Ludovic Orban
Rareș Bogdan și Ludovic Orban
Ludovic Orban, premierul României, a spus luni că va aloca toate resursele pentru a acoperi cheltuielile, chiar dacă va crește deficitul, dar că nu există riscuri. 

Riscuri nu există. Vom aloca toate resursele financiare pentru ca niciun român să nu aibă de suferit. Sigur că, pentru a putea asigura aceste sume, va crește deficitul, dar ne asumăm această creștere de deficit, pentru că nu avem aici de ales. Este clar că toate aceste sume de bani care sunt indispensabile pentru a nu pune în pericol veniturile sau calitatea vieții pentru categorii, multe dintre categorii, dintre cele mai vulnerabile.

Domnul președinte a spus foarte clar că toate aceste resurse financiare trebuie asigurate și că nimeni nu trebuie să aibă de suferit, chiar dacă bugetul a fost prost croit. S-au generat cheltuielile aiuristice cum e fondul de dezvoltare și investiții care a fost practic o formă, chiar de mită, către primari, prin niște bani care nu există, prin care s-au semnat niște contracte, s-au aprobat niște lucrări fără nici un fel de procedură și fără nici un fel de criteriu și o serie de alte cheltuieli care au fost dimensionate pe baza unor venituri inexistente.

Pot să vă spun că la capitolul venituri există un minus de aproximativ 10 miliarde, față de dimensiunea veniturilor așa cum au fost proiectate în buget. Dar asta numai din influențe din economia internă, adică din veniturile, din impozitul pe venit. La impozitul pe profit există un minus de 349 milioane față de planificare. La impozitul pe venit există un minus de 524 milioane față de planul care a fost stabilit, dar pe lângă asta există și un minus de 8 miliarde care sunt rezultați din influențele din venituri din fonduri externe nerambursabile, adică, mai simplu tradus, sunt bani europeni pe care îi avem la dispoziție și pe care guvernul care a fost până la moțiunea de cenzură nu a fost capabil să absoarbă banii respectivi, iar veniturile planificate, din rambursările de la Comisia Europeană efectiv nu au fost realizate, au fost băgate din burtă”, a declarat Ludovic Orban, pentru România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel