Orban, petrecere la Parlament. Bode, întrebat de sancțiuni: Este foarte greu să încadrez acest eveniment neparticipând la el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lucian Bode, despre petrecerea din Parlament / Foto: Captură RealitateaPlus
Lucian Bode, despre petrecerea din Parlament / Foto: Captură RealitateaPlus
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre petrecerea din Parlament, dată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban.

Marți a fost ziua președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a împlinit vârsta de 58 de ani. Mai multe persoane au participat la aniversare, fără să poarte mască, potrivit unor imagini făcute publice de mai multe televiziuni. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost întrebat de jurnaliști despre această situație.

"Domnul Orban v-a explicat foarte clar că în momentul în care a intrat în sala respectivă le-a cerut celor care erau prezenți să poarte mască. Eu consider că nu a fost o petrecere.", le-a răspuns Bode jurnaliștilor.

Bode, mesaj pentru români

Revoltați de faptul că în cazul politicienilor nu se aplică aceleași sancțiuni, jurnaliștii l-au pus pe Lucian Bode să le transmită un mesaj românilor care, după aceste imagini, ar putea să organizeze și ei petreceri, interzise momentan printr-o hotărâre de Guvern.

"Eu le transmit românilor ceea ce le transmit și celor care au fost ieri în sala respectivă: Pandemia nu s-a terminat. Măsurile de relaxare pe care noi le-am luat, Guvernul României le-a luat, le-au luat tocmai uitându-se la faptul că numărul de persoane imunizate este unul corespunzător și doi: numărul de cazuri noi, infectați cu COVID-19, scade în fiecare zi, dar pandemia nu s-a terminat. (...) Încă o dată, eu nu definesc ceea ce s-a întâmplat acolo petrecere. Este foarte greu să încadrez acest eveniment neparticipând la el.", a fost mesajul lui Bode. 

Cîțu, despre petrecerea lui Orban: Nu am văzut

Întrebat despre această situație, premierul Florin Cîțu a spus că nu a văzut imaginile cu persoanele fără mască, de la petrecerea lui Ludovic Orban.

„Nu am văzut. Vă dați seama că nu pot să comentez, dumneavoastră nu știu ce imagini aveți”, a spus premierul.

Întrebat, în continuare, dacă a fost invitat la ziua lui Orban, Florin Cîțu a spus că el a fost la ședința coaliției.

Este a doua oară când la petrecerea lui Ludovic Orban participă persoane fără mască, prima dată fiind anul trecut. Atunci Orban era premier.

VEZI ȘI: Orban, petrecere la Parlament. Gâdea: ”Repetă figura din 2020!” Cîțu, primul mesaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel