Orban: Programul POSDRU ar putea fi deblocat în decembrie
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp

Programul Operaţional privind Dezvoltarea Resurselor Umane (Auditul Comisiei Europene privind fondurile POSDRU se derulează în perioada 19-23 noiembrie. Întrebat de jurnalişti dacă au fost primite rezultatele auditului, astfel încât să poată fi anunţată deblocarea programului, Leonard Orban a afirmat că, deşi nu există o comunicare oficială în acest sens, autorităţile române au deplina încredere că rezultatele misiunii de audit vor fi pozitive: "Atât timp cât auditul este în desfăşurare, e normal că nu ai asemenea informaţii, dar, din evaluările pe care le avem noi, credem că lucrurile vor fi pozitive, pentru că într-adevăr s-au produs schimbări semnificative. Procedurile au fost nu numai îmbunătăţite, uneori, pe anumite zone, chiar au fost schimbate".

Victor Ponta a declarat recent că, prin acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea neregulilor constatate în perioada 2009-2011, în luna decembrie ar putea fi reluate rambursările pentru POSDRU.

Pe de altă parte, președintele a declarat: "Ar fi extrem de productiv dacă nu am mai auzi declaraţii «se reia finanţarea», pentru că nu se reia nicio finanţare, abia de ieri a venit auditul UE pe POSDRU, care sper să aibă un rezultat bun şi să se poată relua finanţarea". Traian Băsescu a apreciat că ar fi "extrem de util dacă foarte rapid Guvernul ar trimite explicaţii pentru programele proaspăt presuspendate pentru că nici până acum nu s-a primit niciun răspuns al Guvernului României cu privire la cele reclamate a fi rezolvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel