Orban, declaraţie care îi sperie pe părinţi. Câţi elevi s-au infectat cu coronavirus, fără să fie şcoală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ
Ludovic Orban a făcut o declaraţie care le dă frisoane părinţilor, cu doar trei săptămâni înainte de începerea şcolii. 

„Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă școlară este de 6,3%, fără să fie școală. (...) A existat o răspândire a virusului și pe această această categorie de vârstă. Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, nu le bagă în seamă, mulți se vindecă fără să știe că au fost infectați”, a declarat Ludovic Orban la Digi24. 

Întrebat cu cât va crește procentul școlarilor infectați după deschiderea noului an școlar, Orban a spus că „totul va depinde de măsura în care oamenii se conformează. E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. Regulile de igienă personală, păstrarea distanței, să nu mai vorbești în fața omului. Dacă aceste lucruri simple sunt respectate, atunci se reduce răspândirea virusului semnificativ”.

Masca, obligatorie 

 

„Toți copiii trebuie să poarte masca la școală, toți profesorii și tot personalul nedidactic. Nu există niciun fel de discuție pe tema asta. În timpul orelor, riscul va fi foarte mic. În pauza de recreație trebuie o ușoară atenție, e tendința copilului de a se apropia unul de altul”, a completat șeful Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel