Data actualizării:
Data publicării:

Orban dă de pământ cu urșii: Îmi sunt mai dragi oamenii

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Ludovic Orban / Foto gov.ro
Ludovic Orban / Foto gov.ro
Președintele PNL Ludovic Orban a făcut declarații, miercuri, 7 iulie, cu privire la măsurile împotriva urșilor. 

Președintele PNL Ludovic Orban a spus, miercuri, că 'așa cum am discutat la ședința trecută, domnul Tanczos Barna a venit cu proiectul de act normativ pentru intervențiile graduale în cazul pătrunderii urșilor în intravilan. Ne-a prezentat proiectul, am discutat elementele respectivului proiect și coaliția, la nivelul deciziei politice, și-a dat acordul pe forma în linii mari, urmând a mai fi lucrate detaliile privitoare la proiectul de ordonanță de urgență'.

După o întrebare cu referire la Florin Cîțu, Orban a precizat că 'nu am niciun motiv să cred că premierul poate să nu fie de acord pentru că este clar că prezența urșilor în localități devine un lucru din ce în ce mai frecvent.'

'Am avut foarte multe situații în care urșii au rănit și există risc major să devină periculoși pentru integritatea fizică și pentru viața oamenilor. Este necesară punerea la punct a acestui mecanism.', a adăugat el. 

De asemenea, Orban a mai spus: 'Ca să parafrazez, -Îmi sunt dragi urșii, dar mai dragi îmi sunt oamenii-. Cred că trebuie creat dispozitivul de intervenție pentru prezența urșilor în localități. S-au stabilit intervențiile graduale legate de alungare, sedare, relocare și evident, s-au definit situațiile în care sunt necesare intervențiile.'

Măsuri împotriva urșilor. Tanczos Barna a prezentat OUG în coaliţia de guvernare

Ordonanţa de urgenţă privind măsurile care vor fi luate împotriva urşilor agresivi a fost prezentată în coaliţia de guvernare, aceasta urmând să intre în şedinţa de Guvern, a anunţat marţi, la Parlament, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, scrie Agerpres. 

'Am prezentat, într-adevăr, detaliile Ordonanţei de urgenţă, cât şi anexele care detaliază foarte clar ce înseamnă risc în zona locuită şi cum se face încadrarea fiecărei situaţii în matricile de risc. Am prezentat modalităţile de intervenţie graduală, iar acum mă duc la Palatul Victoriei să discutăm şi cu domnul prim-ministru Ordonanţa de urgenţă, modalităţile de intervenţie, astfel încât, după discuţia cu dânsul, să putem lansa pe circuitul de avizare la ministere şi mâine să o avem în primă lectură în Guvern', a declarat ministrul, la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a precizat că, în principiu, rămâne varianta iniţială a Ordonanţei, urmând să mai fie discutată cu premierul şi a menţionat că a avut consultări cu ONG-urile de specialitate. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel