Orban, Barna și Hunor, în ședință fără Cîțu. Premierul nu știa: Poate s-au întâlnit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto Captură Antena3
Florin Cîțu / Foto Captură Antena3
Premierul Florin Cîțu a reacționat după ce Orban, Barna și Hunor s-au întâlnit fără el. 

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de presă, marți, la câteva minute după știrea că Orban, Barna și Hunor s-au întâlnit fără el. 

'Nu a fost o ședință a coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (n.red. în birou la Orban)', a spus Florin Cîțu. 

Tot în cadrul intervenției de astăzi, premierul Florin Cîțu a declarat că 'nu se rupe coaliția. Coaliția merge mai departe și este puternică. N-are sens. Astfel de declarații le înțeleg, suntem politicieni, mai încercăm prin declarații, dar nu se rupe coaliția.'

Orban, Barna și Hunor, în ședință

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au intrat în ședință în lipsa premierului Cîțu. Întâlnirea a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților. 

Vasile Marcu, corespondent Antena3, a transmis în cadrul buletinului de știri prezentat de Andreea Dumitrache că 'au fost prezenți și o parte dintre primarii UDMR din Covasna și județul Brașov, dar și primari din partea USR-PLUS.'

Aceștia au discutat despre proiecte de investiții pentru viitor și despre rectificarea bugetare.

'A fost practic o reiterare a ședinței de coaliție ținută aseară la Guvern. Observăm că Ludovic Orban dorește să facă propria ședință, la care să discute separat de premier cu primarii și autoritățile locale.', a precizat Vasile Marcu. 

Florin Cîțu nu a fost chemat la ședința cu pricina. 

Scandal în coaliție pe desființarea SIIJ

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) determină tulburări în coaliția de guvernare, iar miza e atât de mare încât USR PLUS ar fi amenințat inclusiv că iese de la guvernare. Partidele ce formează Guvernul Cîțu au viziuni diferite cu privire la viitorul Secției Speciale. (Citește mai mult AICI.)

Luni, înaintea ședinței de coaliție, Dan Barna a susținut o declarație de presă. Vicepremierul a declarat în fața jurnaliștilor, cu privire la amendamentul UDMR, prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General, că este ”toxic” și ”de neacceptat”. 

”Acest amendament toxic prin care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat. Atâta timp cât nu găsim o soluție, o sesiune specială în Parlament este prematură”, a declarat Dan Barna, luni. 

De asemenea, vicepremierul a precizat că ”suntem în fața unei negocieri foarte complicate. Obiectivul este de a găsi o soluție de deblocare a SIIJ, vom vedea dacă vom ajunge la un consens”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel