Data publicării:

Orban: Trebuie să dai cu biciul. Guvernul trebuie condus și nu doar 3-4 ore pe zi

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Politica
WhatsApp
Ludovic Orban este de părere că Guvernul ar trebui condus non-stop.

Președintele PNL Ludovic Orban susține că Guvernul trebuie condus nu doar 3-4 ore pe zi, ci 16 sau chiar 24, dacă e nevoie, scrie Mediafax. 

„Guvernul trebuie condus și nu doar 3-4 ore pe zi. Guvernul trebuie condus 12 ore pe zi, 16 ore pe zi sau 24 de ore, dacă o reclamă nevoia atingerii programului de guvernare”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a arătat, într-o postare pe Facebook, că în România lucrurile nu merg de la sine, „trebuie să dai cu biciul”, iar dacă în alte țări unele probleme se rezolvă în 24 de ore, la noi pot fi necesare și șase luni, dacă „problema respectivă nu e impinsă”.

„PNL va fi apreciat în 2024 după modul cum guvernăm la nivel local și național, iar Guvernul trebuie să fie un sprijin puternic pentru toți primarii PNL, fără condiționări”, a spus Ludovic Orban, aflat în campanie pentru alegerile interne din PNL, în care se luptă pentru președinția partidului cu premierul Florin Cîțu

Orban: Cîțu mă ceartă pe mine. Culmea perfidiei și a lipsei de bun simț

Ludovic Orban consideră că premierul Florin Cîțu face declarații lipsite de bun simț. 

”Dacă stăteam după răspunsul guvernului, așteptam până în 2022 să aplicăm Legea consumatorului vulnerabil. Proiectul de lege aprobat în ședința de guvern prevedea ca termenul de aplicare a legii să fie 1 septembrie 2022. Noi, în Parlament, am aplicat termenul și se aplică din iarna asta. Culmea e că vine premierul și mă ceartă pe mine, președintele Camerei Deputaților, că nu grăbim adoptarea legii și că nu adoptăm măsurile, în condițiile în care ei, în Guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Este culmea perfidiei și chiar lipsei de bun simț”, spune Ludovic Orban în ședința PNL Ialomița, în timp ce își prezenta moțiunea cu care se prezintă la Congresul din 25 septembrie, conform Mediafax. 

El apreciază că legea ”a ieșit mai bună din Parlament decât proiectul guvernului”.

”La ora actuală toate companiile se confruntă cu o pierdere a competitivității care se datorează cu o creștere dramatică a prețului la energie electrică și la gaze. Consumatorul casnic încă nu simte creșterea prețurilor la energie electrică și la gaze, mai ales la energia electrică, dar companiile simt deja”, adaugă Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel