Orașul New York, scufundat în fum de la incendiile de la mii de kilometri distanță. Calitatea aerului, intolerabilă
Orașul New York a fost scufundat în fum de la incendiile de vegetație de la mii de kilometri distanță.
Calitatea aerului din orașul New York a fost una dintre cele mai slabe din lume în timp ce orașele de pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii au fost scufundate în fumul provocat de incendiile de vegetație de pe Coasta de Vest, care este la câteva mii de kilometri distanță.
Conform The Guardian, oficialii statali din New York le-au recomandat persoanelor vulnerabile, precum cei care suferă de astm sau boli cardiace, să nu facă exerciții sportive prea intense în exterior. Poluarea aerului din zonă a întrecut Lima, Peru sau Kolkata, India, iar orașul american a ocupat marți ultimul loc din lume.
80 de incendii separate de vegetație afumă New York-ul
80 de incendii de vegetație din Vestul Statelor Unite au generat fum care a blocat lumina soarelui în orașele americane și canadiene estice, cum ar fi: Philadelphia, Washington DC, Pittsburgh, Toronto și New York. Până și lumina lunii a fost înroșită de fenomen, marți noapte. Miercuri dimineață, calitatea aerului a ajuns la 157 în Manhattan, depășit foarte mult limita de 100 în care sănătatea poate fi pusă în pericol. Persoanele vulnerabile, printre care femeile gravide sau vârstnicii, dar și persoanele sănătoase pot avea parte de dificultăți de respirație, iritare a esofagului sau lăcrimări necontrolate.
Este neobișnuit, fără precedent
„Cred că este neobișnuit să fie o asemenea ceață, nu-mi aduc aminte să mai fi văzut așa ceva”, a spus profesorul de studii de medii George Pope de la Universitatea de Stat Montclair, adăugând că nu putea vedea Manhattanul din biroul său din New Jersey. „De fiecare dată poți să vezi clădirile din Manhattan, măcar siluetele lor, chiar dacă este o zi cețoasă. Este un moment fără precedent”.
Imaginile din satelit arată că fumul de la incendiile vestice a intrat în Canada și statele nordice ale Statelor Unite, cum ar fi Minnesota, învelind aceste zone în aer care nu trebuie respirat. „Vedem multe incendii care provoacă o cantitate enormă de fum”, a spus meteorologul David Lawrence. „Când ajunge în porțiunea estică a țării de obicei se disipă, însă acum este atât de mult fum în atmosferă încât este gros și aici”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News