Orașul din România în care îți poți cumpăra o casă cu doar 1.800 de euro, cu teren cu tot
Vezi în articol care este orașul din România în care îți poți cumpăra o casă cu doar 1.800 de euro, cu teren cu tot.
Dacă în marile orașe din țară, prețurile locuințelor cresc substanțial în ultima vreme, mai ales din cauza pandemiei și a războiului din Ucraina, sunt orașe la noi unde costurile caselor sunt chiar foarte mici.
Este și cazul municipiului Zalău, unde oamenii își vând locuințele la prețuri de nimic, după cum se vede într-un anunț. O proprietară din Zalău a dat recent un anunț în care spune că vinde o casă plus teren de 4.300 de metri pătrați, la doar 1.800 de euro. În plus, prețul este negociabil.
”Vând casă nelocuibilă în Zalău, strada cetății Nr. 116 cu terenul aferent în suprafață de 4300 de metri. Toată utilitățile sunt prezente (gaz, curent, canalizare). Vând și o livadă în suprafața de 10 arii la intrarea în Ortelec. Mai multe detalii la telefon”, este mesajul postat pe o platformă de anunțuri, scrie Ziarul de Iași.
Prețurile apartamentelor din București s-au dublat. Bulai: Sume exorbitante. Nicușor Dan a creat un mare prejudiciu
Bulai și Vâlcu au discutat despre piața imobiliară din București, în contextul creșterilor uriașe de preț.
"Ne auzim, ne vedem?”, a fost replica de început a lui Val Vâlcu în timpul emisiunii „Nod în papură de la DC News. "Era un banc în timpul comunismului. "Mă auzi?", "Da!". "Mă vezi?", "Nu". "Înseamnă că e un apartament bun de bloc", a continuat el. "Știi cât au mai ajuns apartamentele în București?”.
Cum scrie românul anunțul de vânzare
"Sunt două lucruri diferite. În general, dacă vrei să faci analiza pe prețurile imobiliarelor, dacă te iei după anunțuri... sunt niște sume exorbitante. Asta nu numai în București, ci în general în România. Sunt două categorii: oameni care sunt disperați să vândă și oameni care ar vrea să vândă, așa, de principiu.
Omul are o casă mică de tot, fără etaj, fără nimic, cu 40 de metri pătrați și un vecin cu o casă cu etaj cu 100 de metri pătrați a vândut-o cu 100.000 euro. Omul își zice că nu e mare ca a vecinului, dar un 80.000 – 90.000 ar trebui să ia și el, dar ea nu face 10.000. Există genul acesta de a supraevalua proprietatea ta mai ales când nu prea vrei să o vinzi, e un lucru normal și uman. Atunci, de regulă, există multe anunțuri cu prețuri foarte mari și vezi aceleași case, după nu știu cât timp... Mă, cine vrea să vândă, vinde într-o lună, două, nu găsești după jumătate de an anunț cu aceeași casă cu același preț”, a fost replica sociologului Alfred Bulai.
Sunt și multe proprietăți cu probleme juridice
"Pe de altă parte, mai sunt anunțuri care rămân cu prețuri mari, dar ele de fapt conțin proprietăți care au probleme legale. Sunt multe case în România de acest gen. Adică e o moștenire, dar nu s-a făcut transferul la urmași, că sunt șase frați. Problema este că din cei șase frați, doi sunt în Germania. Ăia nu vin pentru chestia asta sau n-au venit la timp, adică proprietățile nu sunt libere de încărcătură juridică. Totuși, e un risc foarte mare. Tu dai o sumă și vin ăia doi nemulțumiți că vor mai mult. Evident că samsarii o cumpără, fac golănii, văd ei ce fac, dar în principiu sunt multe situații”, a adăugat Bulai.
"Îți zic alta nasoală. În urmă cu aproape doi ani, Nicușor Dan a blocat șantierele din București. Sigur, cei care aveau deja începute șantierele au continuat după o cârâială, două. Acum nu am dovezi, nu mă bag, nu pot să zic că a fost un plan treaba asta... dar cei care au apartamente în construcție sunt marii câștigători, bubuie. De ce? Pentru că nu sunt noi proiecte, iar prețurile efectiv s-au dublat. Acum nu o da lumea prețul de două ori, dar să ceri «x2» pentru niște garsoniere, apartamente cu 2-3 camere... Ce a creat Nicușor Dan este un mare prejudiciu celor care l-au votat – electoratul tânăr, revoluționar și așa mai departe – care va plăti la greu luxul de a-l avea ca primar. Adică i s-a dublat prețul pe care trebuie să-l achite pentru o locuință. În al doilea rând, nici nu vor găsi. S-a creat un beneficiu celor care au blocuri în construcție. Bine, pe termen lung nici acolo, fiindcă un constructor vrea să dezvolte, nu să facă un bloc și să plece”, a adăugat Vâlcu. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News