Un oraș din Africa a devenit paradisul rușilor plecați din țară. E numit a doua Moscovă. Am dat și peste iahtul Putin - Galerie foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Doinița Manic
Foto: Doinița Manic
Află în articol care este orașul din Africa numit a doua Moscovă.

Hurghada, o destinație turistică cu o aură exotică în inima Egiptului, a devenit din ce în ce mai atractivă pentru turiști și chiar și pentru cei care doresc să își schimbe viața de zi cu zi. Recent, am avut ocazia să petrec o săptămână în acest paradis tropical și am fost surprinsă să constat că, printre diverși turiști, rușii se numărau printre cei care au ales să facă din Hurghada locul lor de reședință permanentă.

Un taximetrist a glumit în prima zi când am ajuns acolo spunându-mi că "Hurghada este a doua Moscovă, iar Dahab al doilea Sankt Petersburg". Am înțeles la scurt timp ce voia să zică. Orașul e plin de ruși. Unii sunt turiști, dar mulți dintre ei și-au cumpărat case acolo.

De ce rușii se mută în Hurghada

Unul dintre aspectele care atrage atenția asupra Hurghadei este diversitatea culturală, iar prezența numeroasă a rușilor devine evidentă chiar și pentru un trecător obișnuit. De ce aleg atât de mulți ruși să își facă casă în Hurghada? Răspunsul pare să se afle într-o combinație de factori, cu precădere prețurile accesibile la aproape tot.

Hurghada oferă oportunități incredibile pentru cei care doresc să trăiască într-un loc exotic, fără a suferi costuri de trai exorbitante. Prețurile la mâncare, chirii și transport sunt mult mai accesibile în comparație cu alte destinații turistice. Acest lucru face ca Hurghada să fie un magnet pentru cei care lucrează de acasă sau care au salarii mai mari în țările lor de origine.

O privire mai atentă asupra economiei Egiptului dezvăluie că țara se bazează în mare parte pe turism, iar Hurghada reprezintă un pilon important în această ecuație. Investițiile în infrastructură și servicii turistice au contribuit la crearea unui mediu prietenos pentru străini. Astfel, mulți ruși aleg să se stabilească aici, beneficiind de un nivel de trai ridicat la un cost accesibil. În plus, pare că au fost primiți cu brațele deschise. Pe străzi cam totul este scris în arabă, dar și în rusă și engleză. La restaurante primești meniuri în engleză și rusă, iar mare parte din egiptenii de acolo știu să vorbească cele două limbi.

Am dat și peste iahtul Putin

La hotelul Shellghada, unde am stat cazată, am fost martora unei simbolizări neașteptate a legăturii dintre ruși și Hurghada. În portul din fața hotelului, un iaht elegant atrăgea atenția, purtând numele "Putin". Acest nume nu poate decât să stârnească curiozitatea, având în vedere legăturile strânse dintre ruși și liderul lor, Vladimir Putin. Am și glumit la un moment dată că am găsit încă un loc în care liderul de la Kremlin își ascunde iahturile.

Mai mult ca sigur iahtul respectiv nu îi aparținea lui Vladimir Putin. Părea prea mic pentru gusturile și luxul cu care este obișnuit acesta. Totuși, pare că rușii au găsit în Hurghada o a doua casă, în care se bucură de libertatea financiară, departe de sancțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel