Orașele din Austria se revoltă împotriva guvernului federal. Executivul ignoră protestele locuitorilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Tot mai multe orașe din Austria se revoltă împotriva guvernului federal al țării.

Primarul orașului austriac St. Georgen a organizat o mică, dar notabilă revoltă împotriva guvernului federal, eliminând din orașul său 17 corturi care găzduiau 136 de migranți, pur și simplu declarând corturile un pericol pentru siguranță, după o inspecție.

„A reprezentat un pericol. Am primit un raport de expertiză despre asta săptămâna trecută”, a declarat primarul Ferdinand Aigner (ÖVP), al cărui oraș a fost forțat să ridice corturile și să preia un număr semnificativ de migranți de către Agenția Federală de Sprijin la mijlocul lunii octombrie. În ceea ce privește decizia de a declara corturile pericol pentru siguranță, acesta a spus: „Trebuie să mă asigur. Nu există altă cale”, adăugând: „Există preocupări legate de codul de construcție. Caut să mă asigur că oamenii sunt în siguranță.”

De la mijlocul lunii octombrie, 17 corturi de azil din St. Georgen im Attergau (rg. Vöcklabruck) au stârnit proteste cetățenești. Aigner a încercat să-și apere orașul împotriva adăposturilor temporare organizând proteste împotriva guvernului federal, dar Executivul l-a ignorat atât pe el, cât și pe locuitori.

Îngrijorări în rândul organizațiilor pro-migrație

Există temeri din partea organizațiilor pro-migranți că astfel de lucruri se pot întâmpla și în orașe din alte zone ale Austriei. De fapt, Aigner a spus că ideea de a declara corturile un pericol pentru siguranță a venit din municipalitatea tiroleză Absam, lângă Innsbruck. Acel oraș a emis și un mandat împotriva corturilor, ceea ce a dus la demontarea corturilor și acolo.

BBU (Agenția federală pentru servicii de îngrijire și sprijin), care este responsabilă cu gestionarea migranților la nivel federal, a depus plângeri la Curtea Administrativă de Stat împotriva ambilor primari. Liderul BBU, Andreas Achrainer, mai susține că acțiunea ambilor primari va duce la lipsa de adăpost în rândul refugiaților.

Aigner susține că orașul său și-a îndeplinit deja cotele necesare de migranți chiar înainte ca adăposturile să fie ridicate, arătând către cei 120 de migranți care locuiesc în centrul de primire inițială Thalham. Corturile de migranți au dublat acest număr la 256, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel