Orange concediază 20% din angajații din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Orange România va disponibiliza peste 550 de angajați.

Orange Comunications România va disponibiliza în perioada următoare 551 de angajați, pe fondul diminuării veniturilor și a numărului de clienți, conform Profit.

„Astăzi, la sediul Europe House, a avut loc o întâlnire între Sindicate și Administrație (...). Subiectul întâlnirii a fost acela de prezentare a unui Proiect de reorganizare care se va solda cu plecarea unui număr de 551 de angajați astfel: 345 tehnicieni Rețea acces și Agenți întreținere și reparații, 192 persoane din B2B (CT, vânzări, suport general, servicii clienți, supervizori, manageri), 4 persoane Brand Marketing și 10 persoane B2C din Vânzări și Distribuție.

Vor fi înființate 25 de poziții pe partea de operațiuni și 100 la B2B. Pe aceste poziții pot opta oricare dintre cei 551 de colegi propuși pentru disponibiliare. Motivația Administrației pentru această reorganizare care afectează circa 20% din angajații Orange Communications Romania este că baza de clienți și veniturile au scăzut foarte mult“, se arată în mesajul companiei.

Grupul BT va concedia până la 55.000 de angajați

BT a dezvăluit planurile de reducere semnificativă a numărului de angajați care lucrează pentru grupul de telecomunicații, ca parte a eforturilor de reducere a costurilor și de creștere a profitabilității.

În timp ce a prezentat rezultatele anuale, compania a precizat că are în vedere ca „resursa totală de muncă” să fie redusă de la 130.000 la între 75.000 și 90.000 până la sfârșitul deceniului.

Potrivit companiei, aproximativ 55.000 de angajați și contractori terți vor fi afectați.

Și Vodafone a anunțat de curând concedieri la nivel mondial

Grupul are puțin peste 100.000 de angajați la nivel global, dintre care peste 9.000 în Marea Britanie.

Margherita Della Valle, care a fost numită CEO luna trecută, a declarat:

„Performanța noastră nu a fost suficient de bună. Prioritățile mele sunt clienții, simplitatea și creșterea. Ne vom simplifica organizația, eliminând complexitatea pentru a ne recâștiga competitivitatea“, a spus ea.

De asemenea, la începutul anului 2023, Google a anunțat concedierea a 12.000 de angajați la nivel global, iar măsuri similare au lovit principalele companii din industria big-tech. Amazon a precizat, la rândul său, că va disponibiliza 18.000 de angajați, inclusiv în Europa, măsură ce va viza în principal magazinele administrate de grup şi resursele umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel