Opt soldați ruși au murit după ce au mâncat plăcinte cu otravă pentru șobolani. Alți 18 sunt internați la ATI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Opt soldați ruși au murit după ce au mâncat plăcinte cu otravă pentru șobolani. Alți 18 sunt internați la ATI / Foto: Pixabay, de Finn Bjurvoll Hansen
Opt soldați ruși au murit după ce au mâncat plăcinte cu otravă pentru șobolani. Alți 18 sunt internați la ATI / Foto: Pixabay, de Finn Bjurvoll Hansen
Opt soldați ruși au murit, iar alți 18 sunt la ATI, după ce au mâncat plăcintă care conținea otravă pentru șobolani.

Potrivit datelor preliminare, opt soldați ruși au murit în urma otrăvirii cu otravă de șobolani, scrie Focus.ua. Aceștia care fie au gustat alimente otrăvite din bucătăria spitalului, fie au mâncat plăcinte cu otravă pentru șobolani oferite partizanii ucraineni din Crimeea. Totul s-a întâmplat în spitalul din Sevastopol. Acest lucru a fost raportat de jurnalistul Roman Tsymbalyuk.

Potrivit acestuia, conducerea spitalului a decis să se ocupe de rozătoarele care mișunau prin unitatea medicală. Otrava a fost folosită în toate zonele spitalului, inclusiv în bucătărie, dar aceasta ar fi intrat în produsele din care bucătarii spitalului preparau mâncare pentru bolnavi. Ca urmare, opt militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse au murit, iar alți 18 sunt în stare critică la terapie intensivă.

Între timp, Obozrevatel, citând propriile surse, a publicat o altă versiune a evenimentelor care au avut loc în spitalul din Sevastopol. Jurnaliştii sunt convinşi că invadatorii ruşi au murit din cauza plăcintelor otrăvite oferite de către partizani sub masca unui ajutor al dat de localnici.

Ce spune partea rusă


Surse oficiale și presa rusă nu comentează incidentul din spital. Mai mult, în ciuda faptului că incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, în spațiul informațional rusesc nu există nicio mențiune despre acesta.

Spitalul naval din orașul Sevastopol a fost fondat în mai 1783. A acționat în timpul campaniei militare din Crimeea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost mutat.

Instituția medicală a continuat să primească pentru tratament personalul militar al Flotei Mării Negre a Federației Ruse, rudele acestora și pensionarii Ministerului rus al Apărării, chiar și după ce Ucraina și-a câștigat independența. Spitalul poate interna 640 de pacienți.

Interesant este că o femeie de servici din acest spital este suspectată de otrăvirea colaboratorului din Kherson, Volodymyr Saldo. După o masă pregătită de noul bucătar, Saldo s-a îmbolnăvit brusc. Mintea îi era confuză și vârfurile degetelor îi erau amorțite.

Soldații ruși, întâmpinați de o ucraineancă cu plăcintă, doar că otrăvită. Opt dintre ei au murit. "Au zburat acasă în coșciuge"

Cazuri similare s-au mai întâmplat ăn Ucraina de la izbucnirea războiului. Au existat relatări despre oameni simpli care au oferit mâncare otrăvită soldaților ruși. O relatare despre o bunică din Ucraina care ar fi omorât 8 soldați ruși, servindu-le plăcinte otrăvite, a devenit virală. Directorul executiv al unui ONG ucrainean anticorupție a postat pe rețelele de socializare o înregistrare a unei convorbiri telefonice, a cărei veridicitate e greu de stabilit, între un soldat rus aflat pe front și prietena sa, scrie Realitatea.net. Tânărul soldat îi descrie iubitei sale condițiile grele de pe front și faptul că este înfometat. 

"Totul este înfiorător. (...) Am fost abandonați aici, nu primim nimic. (...) Nu mai avem mâncare. Am furat ieri o rață. (...) Furăm mâncare pentru că nu mai avem nimic, facem foamea," i-a povestit soldatul prietenei sale. Vezi continuarea AICI.

VEZI ȘI: VIDEO - Soldat rus, hrănit cu plăcinte de ucraineni. A izbucnit în PLÂNS. Rușii ar fi avut provizii doar pentru 3 zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel