Oprescu vrea să şteargă datoria istorică a RADET
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu solicită consilierilor generali adoptarea unui proiect de hotărâre care i-ar permite Guvernului ştergerea penalităţilor la datoria istorică a RADET către ELCEN, în caz contrar municipalitatea riscând să rămână fără bani pentru susţinerea subvenţiei la căldură.

"Subvenţia depinde de votul Consiliului General. Am bani să plătesc până la sfârşitul lunii decembrie", a declarat luni, Sorin Oprescu, înainte de începerea şedinţei a CGMB, informează Agerpres.

Sorin Oprescu a mai precizat că primăria poate acorda subvenţie la căldură, la fel ca în anii trecuţi, cu o singură condiţie, aceea de adoptare în Consiliul General a unei hotărâri privind înaintarea către Guvernul României a propunerii de ştergere a penalităţilor RADET către ELCEN.

El a menţionat că nu se cer bani în plus, ci se solicită Guvernului să-şi plătească datoriile faţă de municipalitate.

"Este vorba de cele aproximativ 320 milioane de lei care reveneau Bucureştiului şi rămâneau întotdeauna doar pe hârtie, în cel mai fericit caz veneau în jur de 120 milioane de lei, restul fiind acoperit de primărie. Este o practică a Guvernului care mizează pe faptul că, practic, ne descurcăm noi în continuare. În realitate, tot din banii bucureştenilor se face acest lucru", a subliniat Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, penalităţile către ELCEN (n.r. - 800 de milioane de lei) nu vor fi achitate din banii pe care primăria generală îi solicită Consiliului General, municipalitatea achitând deja peste jumătate din datoria RADET către ELCEN, respectiv 300 milioane de lei.

Primarul general s-a mai referit şi la necesitatea adoptării de către CGMB a proiectului de hotorâre privind realizarea străpungerii Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu pentru consolidarea inelului median, precum şi a obţinerii sumei de până la 800 milioane de euro, bani necesari restructurării datoriei de 500 milioane de euro contractată de municipalitate în 2005, şi a restului de 300 milioane de euro pentru realizarea unor proiecte care sunt în derulare sau care vor fi începute anul viitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel