Oprescu, revoltat: Capitala nu o negociez cu nimeni!
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Sorin Oprescu 1
Sorin Oprescu 1

Foc și pară la Consiliul General al Municipiului București. Terasele din Centrul Vechi și reglementarea afișului din Capitală au generat discuții fierbinți. Sorin Oprescu e tranșant și spune că nu negociază Bucureștiul cu nimeni. El a spus că va aplica regulamentul prin dispoziție de primar chiar de la 1 martie. 

Regulamentul teraselor sezoniere  a fost respind cu 16 voturi pentru și 23 de abţineri. Dupa vot, edilul Capitalei a declarat că va aplica regulamentul de unul singur, prin dispoziţie de primar, chiar din data de 1 martie.

Chiar dacă proiectul cu privire la Centrul istoric era pe site-ul Primăriei Municipiului București de 30 de zile, cu 10 minute înaintea ședinţei de consiliu, Sorin Oprescu, ar fi fost anunțat ca proiectul nu va trece din cauza unei hotărâri politice. Problema ar veni de la sectorul 3, care vrea să încaseze banii din chirii. "Mi s-a spus că nu se voteze pentru nelămuri, nelămuririle vin de la Sectorul 3. Centrul istoric este în administrarea PMB, tot ce e acolo este investiţia PMB. Prin noul regulament am încercat să nu omorâm ce am creat acolo. Vreau să înţelegem niște lucruri. Taxele pe magazine se vor încasa de către PMB. Fac asta pentru că am plângeri legate de circa financiară a primăriei sector 3. Permitem programul de activitate, sunt o serie de măsuri prevăzute astfel încât riveranii să nu mai fie deranjaţi. Sunt reguli de bun simț. Eu nu negociez Bucureștiul cu nimeni!", a spus Sorin Oprescu, conform Jurnalul Național.

Pe de altă parte, proiectul privind afișajul din Capitala, este o dorinţa veche, de 3 ani, a lui Sorin Oprescu. "Afișele din București sunt peste tot! Pe bulevarde, pe case, pe poduri, pe stâlpi. Va rog să verificaţi! Am introdus asta de 5 ori in ședinţa de consiliu! Toată lumea dorește să atarne afișe! Vreau sa reglementăm aceasta situaţie odată pentru totdeauna. Să fie locuri special amenajate pentru afișaj, locuri ce vor fi curăţate din două în două săptămâni", a explicat edilul Capitalei. Și proiectul privind afișajul a fost respins cu majoritate de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel