Oprescu: Preţul gigacaloriei s-ar putea dubla în Bucureşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gigacaloria s-ar putea dubla in bucuresti
gigacaloria s-ar putea dubla in bucuresti

Preţul gigacaloriei s-ar putea dubla în Bucureşti, spune primarul general al Capitalei. Sorin Oprescu a declarat astăzi că guvernanţii încearcă să ascundă acest lucru.

"Guvernul dă mai puţini bani la toti banii de subvenţie şi mută o parte la ajutoare. Guvernul se spală pe mâini de aceste probleme şi lasă primăria şi cetăţenii să suporte costurile. Asta înseamnă că preţul la încălzire se poate dubla. Nu vreau să sperii pe nimeni. Dacă guvernul nu are curaj să spună asta, o spun eu. Preţul gigacaloriei nu mai poate fi subvenţionat. Primăria singură nu poate acoperi această subvenţie. Va da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici", a spus Oprescu, citat de realitatea.

La iarnă vom plăti mai mult pentru întreţinere, după ce Guvernul a decis să elimine subvenţia pe gigacalorie, de care beneficia toată populaţia. În Bucureşti taxele vor creşte, în medie, pentru o familie, cu 100 de lei pe lună. Foarte mulţi nu vor mai plăti facturile sau vor sta în frig este de părere Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari.

Citește și:

Guvernul ar fi putut să dea în continuare subvenţiile pentru căldură, declară Sorin Oprescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel