Oprescu: De Mărţişor vom merge la primul meci pe stadionul Lia Manoliu şi vom circula pe pasajul Basarab - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Structura Stadionului Naţional Lia Manoliu este finalizată şi începe procesul de montare a acoperişului, a declarat  primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în inspecţie pe şantierul din bulevardul Basarabiei. Tot legat de numele „Basarab” este alt mega-proiect al Bucureştiului pe care Oprescu îl promite terminat în martie, pasajul Basarab. Deci cei care stau în zonă, vor utiliza pasajul pentru a ajunge la meciul România-Argentina.

„Nu dorim altceva decât să dăm certitudine oamenilor că, aşa cum am promis, stadionul va fi gata în luna martie anul viitor, astfel încât pe la începutul lunii august să aibă loc inaugurarea oficială, respectiv meciul România-Argentina”, a afirmat Oprescu. În ceea ce priveşte asigurarea managementului stadionului, edilul-şef a spus că până în prezent şi-au manifestat interesul şase companii multinaţionale specializate în astfel de lucrări. Practic, firma care va câştiga licitaţia va contribui cu aproape 50% alături de Primăria Capitalei, urmând să se asigure întreţinerea stadionului, utilităţile şi organizarea evenimentelor, precum şi a magazinelor din jurul stadionului până la construcţia de cafenele şi restaurante, a menţionat Oprescu.

Parcarea gata în septembrie

În ceea ce priveşte parcările, directorul de investiţii, Bogdan Hreapcă, a arătat că în intervalul martie-septembrie anul viitor va fi construită o parcare în incinta Complexului „Lia Manoliu”, cu o capacitate de 1.500 de locuri pe două etaje. Aceasta va fi realizată din materiale uşoare iar pe terasa construcţiei se va amenaja un teren polisportiv care va fi pus la dispoziţia doritorilor. Parcarea va veni în întâmpinarea celor care vin la stadion iar contracost, între evenimentele sportive, vor putea să o folosească şi cetăţenii din zonă. Primarul general al Capitalei a adăugat că în caz de nevoie sunt gândite a fi ridicate alte două parcări, la intrarea în stadion, atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă. Fiecare dintre acestea va avea trei, patru etaje şi o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri.

La sfârşitul acestui an, stadiul lucrărilor la Stadionul Lia Manoliu este următorul: structura de rezistenţă şi cea metalică privind acoperişul - finalizate, scaunele au fost montate în proporţie de 80% , s-a început montajul cablurilor pentru acoperiş iar instalaţiile sunt executate în proporţie de 60%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel