Oprea, vicepremier. Apărarea, la PSD. Vezi cine ia Internele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oprea ponta
oprea ponta

Generalul Gabriel Oprea va deveni, cel mai probabil, vicepremier în guvernul Ponta, liberalii opunându-se la numirea sa în funcția de ministru al Apărării. Oprea a fost ministru de Interne în 2008, dar s-a retras din funcție în urma unor divergențe cu Mircea Geoană și gruparea Vanghelie. La sfârșitul anului 2009, a acceptat funcția de ministru al Apărării în guvernul Boc, acesta fiind reproșul pe care i-l fac liberalii.

Fără voturile UNPR, nici debarcarea guvernului Ungureanu, nici suspendarea nu ar fi fost posibile, au replicat negociatorii PSD. Odată cu înlăturarea lui Mircea Geoană, de la șefia Senatului și din PSD, UNPR și-a reluat colaborarea cu social-democrații, iar cele două formațiuni au hotărât să fuzioneze după alegeri.

Ministerul Apărării rămâne la PSD, care va nominaliza un alt ministru, au confirmat surse liberale pentru DeCe News. Cel mai probabil, acesta va fi fostul ministru de Interne, Mircea Dușa, susțin lideri PSD cu care am discutat.

În schimb, PNL va deține portofoliul Internelor, unde va fi numit Radu Stroe. Pentru Finanțe, se pregătește Daniel Chițoiu, iar la Sănătate este posibil să rămână Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel