Data actualizării:
Data publicării:

Radu Oprea (PSD) spune că, dacă există incompatibilitate în cazul Zgonea, se vor găsi soluţiile necesare

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Stefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook Stefan Radu Oprea
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că, dacă există incompatibilitate în cazul social-democratului Valeriu Zgonea, candidat pentru şefia ANCOM, se vor găsi soluţiile necesare, în contextul în care soţia sa lucrează deja în această instituţie. 

'Au fost audieri, aşa cum prevede legea, iar colegii care sunt în Comisiile reunite de comunicaţii şi IT de la Camera Deputaţilor şi de la Senat şi-au exprimat un vot. (...) Analiza conflictelor de interese este în dreptul Agenţiei Naţionale de Integritate. Există întotdeauna, în conformitate cu prevederile legale, un termen de 15 zile pentru a ieşi din starea de incompatibilitate. Bănuiesc că, dacă va fi ceva de genul acesta, cu certitudine vor găsi soluţiile necesare', a precizat Radu Oprea.

Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), plenul Parlamentului urmând să decidă prin vot cine va ocupa această funcţie. S-au înregistrat 17 voturi 'pentru' şi 9 'împotrivă' pentru raportul comisiilor, în care se precizează că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a criticat desemnarea lui Valeriu Zgonea pentru şefia ANCOM.

'Priorităţile acestei coaliţii a preţurilor mari, a sărăciei şi a traiului greu pentru români sunt sinecurile şi privilegiile. Şi vedem astăzi că la ANCOM este o numire din nou de tip politruc de partid la care avem datorii. A fost Grindeanu pus de Dragnea, după ce l-a dat jos din funcţia de premier, astăzi este domnul Valeriu Zgonea. Tot aşa, s-au răfuit în partid, la PSD acolo, cu dumnealui, cu ceva timp în urmă, şi acum au grijă de întreaga familie. Înţeleg că şi soţia domnului este secretar general al instituţiei ANCOM, o instituţie esenţială pentru reglementarea pieţei de telecomunicaţii, o instituţie care este capturată pe familie şi pe partid de PSD', a declarat liderul USR, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel