Opoziția dă vina pe Băsescu pentru raportul negativ al CE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Reprezentanții opoziției au reacționat față de raportul pe tema justiției românești dat publicității astăzi de Comisia Europeană, încercând să găsească vinovați. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că, de şase ani, de când preşedintele Traian Băsescu este în fruntea statului şi „luptă cu corupţia”, România înregistrează numai rapoarte negative pe acest domeniu. Potrivit politicianului social-democrat, rapoarte negative apar în contextul în care aceeaşi oameni, mai exact Cătălin Predoiu şi Daniel Morar, sunt ţinuţi în toate guvernele la Justiţiei şi la DNA.

Cel mai rău, a susținut Ponta, este faptul că raportul pe Justiţie nu va schima nimic în domeniu, oamenii vor rămâne în aceleași funcții, iar următorul raport va fi la fel de catastrofal. CE a anunțat că va publica un nou raport privind justiţia din România în vara anului 2011.

La rândul său, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiției, a apreciat că raportul CE constată faptul că „Guvernul Băsescu-Udrea-Boc a scos România în afara Uniunii Europene”, în condițiile în care Comisia a constatat că s-au încălcat angajamentele luate în momentul aderării. Liberalul a mai spus că este primul raport al CE ce constată lipsa de voinţă politică a guvernului şi a majorităţii parlamentare de a combate corupţia.

În schimb, vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a precizat că responsabilitatea pentru criticile europenilor aparţine întregii clase politice, principalii vinovați fiind însă cei „care au mutilat reglementarea ANI în Parlament”, dar şi Curtea Constituţională, care „a contribuit la fragilizarea ANI”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel