Operațiunea de la Onești. Scurtu (director SIAS): S-a întârziat cu negocierea din dorința de a găsi momentul operativ cel mai bun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Alexandru Scurtu, declarații despre operațiunea de la Onești / Captură Antena3
Alexandru Scurtu, declarații despre operațiunea de la Onești / Captură Antena3
Directorul SIAS, Alexandru Scurtu, a explicat marți seară de ce nu s-a intervenit mai devreme în locuința în care Gheorghe Moroșan i-a ținut ostatici și ucis, în cele din urmă, pe cei doi muncitori. 

Directorul SIAS, Alexandru Scurtu, a oferit clarificări privind intervenția de luni, 1 martie, de la Onești. 

Întrebat de ce nu s-a intervenit mai devreme în locuința în care au fost luați ostatici și uciși cei doi muncitori, ci după ore bune de negocieri, Alexandru Scurtu a declarat la Antena3 că „în situații de criză, încercăm să rezolvăm pe cale pașnică, fără folosirea forței. Încercăm să folosim forța ca pe ultimă resursă.”

Acesta, spune directorul SIAS, „este principiul după care ne ghidăm activitatea.”

S-a întârziat cu negocierea din dorința de a găsi momentul operativ cel mai bun

Alexandru Scurtu a mai precizat că „Odată cu trecerea timpului apar nevoi fiziologice, apar oportunități pe care le putem exploata... în această dorință de a găsi momentul operativ cel mai bun, s-a întârziat cu negocierea. Dar nu s-a întârziat mult, așa cum spun unii. 

Sunt situații de criză rezolvate în zile, în care procesul de negociere durează zile. Sunt situații care s-au întâmplat în România, care au durat ca profil de negociere patru ore. Nu poți să afirm că un proces de negociere este lung sau scurt decât analizând, la sfârșit, modul în care intervenția s-a terminat. În această situație, a fost o încheiere tragică. Încercăm să găsim motivele pentru care s-a întâmplat ceva.”

„Polițiștii care au fost prezenți la fața locului și-au dorit să rezolve situația în cel mai pașnic și bun mod cu putință.”, a subliniat directorul SIAS, Alexandru Scurtu, la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel