Operaţiune internaţională antidoping, inclusiv în România. Sute de arestări, milioane de produse confiscate
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Operaţiune internaţională antidoping, inclusiv în România. Sute de arestări, milioane de produse confiscate. foto: europol.europa.eu
Operaţiune internaţională antidoping, inclusiv în România. Sute de arestări, milioane de produse confiscate. foto: europol.europa.eu
Poliţia internaţională, a desfășurat o amplă operațiune antidoping, care a implicat 33 de ţări, între care şi România, precum şi Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), cu numele de cod Viribus.

Milioane de produse destinate dopajului şi medicamente contrafăcute au fost confiscate, iar 234 de persoane au fost arestate, în cadrul unei ample operaţiune a poliţiei internaţionale, care a implicat 33 de ţări, între care şi România, precum şi Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), a anunţat Europol într-un comunicat.

Operaţiunea, la care au participat 23 de ţări din Uniunea Europeană şi alte zece, între acestea SUA, Elveţia, Columbia, Islanda şi Albania, a dus la confiscarea a 3,8 milioane de medicamente ilegale, conform organizaţiei, citată de AFP.

Agenţia Mondială Antidoping a precizat că operaţiunea a permis "destructurarea a 17 grupări de crimă organizată implicate în traficul de medicamente contrafăcute şi de produse dopante în Europa".

VIRIBUS

Operaţiunea, coordonată de Europol şi al cărei nume de cod a fost Viribus, a fost condusă de poliţişti italieni în colaborare cu Interpol, Centrul comun de cercetare (al Uniunii Europene) şi Oficiul european de luptă antifraudă.

Potrivit Europol, operaţiunea co-dirijată de către poliţia greacă a fost cea mai importantă de acest gen realizată vreodată.

Poliţia a precizat că a închis nouă laboratoare clandestine în ţări europene şi a confiscat aproape 24 de tone brute de steroizi, sub formă de pulbere.

"Este genul de colaborare multipartită care produce rezultate reale şi care poate avea un impact semnificativ asupra disponibilităţii drogurilor ilegale şi a produselor contrafăcute utilizate de unii sportivi în lume, a declarat Gunter Younger, responsabilul cu investigaţiile şi informaţiile în cadrul Agenţiei Mondiale Antidoping.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel