Operațiune dramatică de salvare pe Marea Neagră: Navă sub pavilion Panama, în pericol de a se scufunda
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O navă sub pavilion Panama încărcată cu porumb este în pericol de a se scufunda în dreptul Capului Tuzla, după ce în jurul orei 18,00 a rămas fără combustibil în plină furtună, potrivit Căpităniei Constanța.

Directorul general al Autorității Navale Române, Răzvan Trandafir, a declarat joi seară, pentru Agerpres, că echipajul cargoului Bassel Expres, de 8.500 tdw, sub pavilion Panama, ancorat în rada exterioară a Portului Constanța, încărcat cu porumb, a solicitat în jurul orei 18,00 permisiunea de a intra în rada interioară a portului pentru alimentare cu combustibil. În timp ce nava se deplasa către pasa de intrare a rămas fără combustibil iar motorul principal s-a oprit, nava nemaiputând fi guvernată, a adăugat el.

"După ce comandantul a solicitat asistență către nava aflată în dificultate s-au îndreptat remorcherele King — GSP și LRS Europa. De la ora 19,00 încearcă să se pună în siguranță nava și echipajul și să o remorcheze, dar furtuna foarte puternică face deosebit de dificilă operațiunea de salvare", a mai spus directorul general al ANR, Răzvan Trandafir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel