Operație în premieră, la Satu Mare, în cazul unui cancer local
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Medicii din Satu Mare au reușit o operație în premieră în cazul unui cancer local.

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au reuşit să efectueze în premieră în unitatea medicală o operaţie de extirpare pe cale laparoscopică a vezicii urinare, împreună cu prostata, în cazul unui cancer local, recuperarea pacientului fiind astfel mult mai bună.Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, intervenţia de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică a fost făcută de medicii Cristian Rusu şi Bogdan Feciche, alături de colectivul medical. Operaţia a fost un succes şi a durat mai bine de patru ore.

Extirparea în bloc a vezicii urinare cu prostata

"A fost o intervenţie de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Asta înseamnă extirparea în bloc a vezicii urinare cu prostata, pentru un cancer local avansat de vezică urinară. Particularitatea acestei intervenţii a fost că s-a făcut pe cale laparoscopică. Se încearcă să se extindă această tehnică, fiindcă operaţia este extrem de dificil de suportat de către bolnav. Din păcate, pentru bolnavi este singura cale de a rămâne în viaţă. Şi atunci încerci să faci pe cale minim invazivă, pentru o recuperare mai bună. Pacientul a evoluat bine. Intervenţia a durat în jur de patru ore şi douăzeci de minute. Tot ce contează este că pacientul se simte bine", a declarat Bogdan Feciche.

Probleme cu dotările și infrastructura

Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că medicii din acest spital sunt valoroşi, doar că nu li se oferă întotdeauna infrastructura pe care ar merita-o.

"Este vorba despre o intervenţie în premieră şi deschizătoare de drumuri pe care medicii noştri - doctorul Cristian Rusu, doctorul Bogdan Feciche şi doctorul Botezan - au reuşit-o. Avem o mână de lucru foarte bună şi valoroasă în acest spital. Din păcate, nu reuşim întotdeauna să le oferim acea dotare sau acea infrastructură pe care ar merita-o, dar pe care ne străduim în viitorul apropiat să o avem. Spun asta pentru că sunt medici foarte buni, sunt profesionişti extraordinari. Şi o spun cu încredere: aceşti oameni ar face faţă în orice spital public sau privat din România. Aş vrea să mai spun că pacienţii sunt foarte mulţumiţi", a spus managerul.

Vezi si: Chirurgia robotică - avantaje incontestabile, conform prof. dr. Lazăr Fulger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel