Data publicării:
ONU, raport BOMBĂ. 12.000 de oameni ar putea MURI DE FOAME zilnic din cauza pandemiei
ONU a publicat un raport îngrijorător cu privire la o posibilă criză alimentară cauzată de COVID-19. Astfel, 12.000 de oameni ar putea muri în fiecare zi de foame.
Lumea se îndreaptă spre o criză alimentară fără precedent. Pandemia schilodeşte economii şi erodează puterea de cumpărare. În cel mai rău caz, aproape 10 la sută din populaţia planetei nu va mai avea de mâncare. Unele proiecţii arată că până la finalul anului, am putea avea mai multe decese zilnice din cauza foametei decât din cauza COVID-19.
În cifre absolute, faţă de ce s-a estimat deja, încă 132 de milioane de oameni ar putea fi afectaţi de foamete în 2020, potrivit ONU. 12.000 de persoane ar putea muri în fiecare zi din cauza foametei cauzată de pandemie, iar la nivel global, femeile sunt cu 10 la sută mai predispuse la foamete decât bărbaţii, scrie Bloomberg.
Paradox. Criza care are loc când omenirea are suficientă hrană
Criza alimentară are loc, culmea, chiar când lumea are o rezervă suficientă de hrană. Asta arată, însă, că foamea şi malnutriţia sunt la centrul inegalităţilor cu privire la modul în care sunt expuse ţările la pandemie. Programele guvernamentale, organizaţiile caritabile şi cele de ajutorare s-au mobilizat pe întreaga planetă, dar cererea depăşeşte cu mult oferta. Programul de Alimentaţie al ONU are nevoie, spre exemplu, de 13 miliarde de dolari pe an pentru a livra mâncare în 83 de ţări. În a doua jumătate a anului, grupul deja s-a confruntat cu o scădere de 4 miliarde de dolari în buget.
În SUA, unul din trei cetăţeni se bazează pe băncile alimentare, anunţă Feeding America, cea mai mare organizaţie de profil din SUA. Iar criza va impacta mai mult femeile, care formează 60 la sută din populaţia ameninţată de foamete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News