OnlyFans a pierdut lupta cu Fiscul din Marea Britanie. Platforma trebuie să achite TVA pentru perioada 2017 - 2020
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Instanța supremă a Uniunii Europene a dat dreptate Fiscului din Marea Britanie în lupta cu OnlyFans.

OnlyFans, o platformă online cunoscută pentru conținutul pentru adulți, ar trebui să plătească în Marea Britanie taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru întreaga sumă plătită de abonați creatorilor de conținut, nu doar pentru partea sa de 20% din taxe, a decis marți instanța supremă europeană. Astfel, s-a dat dreptate autorității fiscale britanice.

Fondat în 2016 și cu peste 150 de milioane de utilizatori, popularitatea OnlyFans a crescut pe măsură ce creatorii de conținut caută să câștige bani vânzând direct abonaților plătitori.

Operatorul OnlyFans, Fenix, s-a lovit de autoritățile fiscale din Marea Britanie după acestea ce i-au ordonat să plătească TVA pentru toți banii plătiți de fani între 2017 și 2020, nu doar pentru cei 20% pe care i-a luat de la creatorii de conținut pentru servicii precum colectarea și distribuirea taxelor.

Compania a depus plângerea la un tribunal din Marea Britanie care a solicitat apoi sfatul Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cea mai înaltă din Europa. Solicitarea a fost făcută înainte ca Marea Britanie să se retragă din Uniunea Europeană în 2020.

CJUE a spus că prevederea Regatului Unit care implementează regulile UE în materie de TVA pentru platformele online este valabilă și că, în calitate de operator al unei platforme, OnlyFans este furnizorul serviciilor furnizate. Prin urmare, trebuie să plătească taxe pentru întreaga sumă primită de la un utilizator.

Judecătorii au spus că prezumția poate fi respinsă „în cazul în care furnizorul este indicat în mod explicit ca fiind furnizor de către persoana impozabilă și atunci când acest lucru reiese din acordurile contractuale dintre părți”.

Hotărârea CJUE este definitivă, iar tribunalul din Regatul Unit trebuie acum să examineze cazul în conformitate cu aceasta și să se pronunțe definitiv, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel