Omul președintelui îl atacă dur pe Leancă: A pierdut ocazia să tacă
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
93AEA8A0-76A3-4468-8BFF-2880DE18675C_mw1024_n_s
93AEA8A0-76A3-4468-8BFF-2880DE18675C_mw1024_n_s

Omul președintelui l-a atacat pe premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, după ce acesta din urmă a declarat că poziția lui Traian Băsescu creează probleme cruciale în Republică. Consilierul prezidențial Iulian Chifu a scris, pe pagina de Facebook, că Leancă a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înțelege cu adevărat ce se întâmplă la București. 

Iulian Chifu a scris: "Domnul prim ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă îşi prefaţează vizita la Bucureşti cu amestecul in politica dâmboviţeană. Păcat. Era diplomat, părea să aibă viitor, şi nu se remarcase încă spunând cine-i bun şi cine-i rău la Bucureşti. Ajutat de către toate instituţiile statului român , actualul prim ministru a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă la Bucureşti şi în regiune. Păcat! O abţinere ar fi fost mai potrivită, mai ales la o lună după un eveniment la care se referă".

Omul președintelui face referire la poziția lui Leancă, care a spus că "declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac devizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o ţară vecină România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel