Omul care a prezis cutremurul din Turcia, un nou mesaj. Ce se întâmplă cu regiunea, după seismele puternice de luni
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Frank Hoogerbeets, unul dintre cercetătorii care au prezis cutremurul din Turcia, a venit cu un nou mesaj.

Cercetătorul Frank Hoogerbeets, de la Solar System Geomatry Survey (SSGEOS), care studiază activitatea seismică, a prezis că „mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur cu magnitudinea de 7,5 în regiunea din jurul centrului de sud al Turciei, Iordania, Siria și Liban“.

La trei zile după mesajul omului de știință, sud-estul Turciei și nordul Siriei au fost puternic afectate de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de numeroase replici. 

Ulterior, luni, în jurul prânzului, un al doilea cutremur cu magnitudinea de peste 7,5 grade a zguduit aceeași regiune.

CITEȘTE ȘI      -      Mărmureanu, după al doilea cutremur extrem de puternic din Turcia: Nu am avut situația asta până acum! / Poate influența zona seismică Vrancea?

Astăzi, cercetătorul a postat un nou mesaj pe Twitter, în care spune că întreaga regiunea s-a reașezat, după seismele devastatoare care au avut loc luni:

„Cutremurele mari din centrul Turciei au provocat o schimbare semnificativă în distribuția stresului în întreaga regiune, cu activitate seismică până în Palestina. În mod clar, regiunea se reașază“, a scris Frank Hoogerbeets pe Twitter.

Reamintim că o româncă din Turcia, Mihaela Ayaz, împreună cu cei doi copii ai ei, se află într-o situație extrem de dificilă în regiunea puternic afectată de cutremurele și replicile din ultimele zile. Aceasta a povestit recent că a fost nevoită să doarmă pe câmp și că în orașe nu se poate intra din cauza cadavrelor de pe străzi.

„Nu se poate odihni nimeni, pentru că din jumătate în jumătate de oră sunt replici. Nu avem cum! Rudele mele sunt la o distanță foarte mare, sunt bine. Eu nu sunt nici încălțată, ciorapii mei i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub dărâmături și abia a doua zi a fost scos. Dumnezeu nici la cel mai mare dușman să nu dea așa ceva (...)“, a spus, printre altele, Mihaela Ayaz.

CITEȘTE ȘI      -     Un alt cercetător a prezis cutremurul din Turcia încă din 2020. Ultimul avertisment l-a dat săptămâna trecută: Atenție la regiunea Kahramanmaraş

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel