Omul care a inventat tiramisu. Vezi diferența față de ce se găsește în România
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 24 iul 2015, 19:27
WhatsApp
În orașul Treviso, la 20 de kilometri de Veneția (Italia) se află Carlo Campeol; un om căruia patiseria îi datorează multe. Este inventatorul celebrului desert tiramisu.

Pentru a prepara un tiramisu este nevoie de mai multe ingrediente: mascarpone, cremă de brânză, zahăr, lămâie, dar și pișcoturi, ouă și cacao.

Acest desert a fost inventat de către Carlo Campeol într-un restaurant în 1971. Acolo i-a venit ideea să adauge ingredientul final: cafea.

"Preparatul era servit de copiii și bătrânii aflați în convalescență pentru a le da putere", povestea Carlo Campeol. Tiramisu înseamnă "dă-mi putere". Practic, a fost un remediu al bunicii. Astăzi, Carlo Campeol regretă că nu a brevetat niciodată desertul, scrie Francetvinfo.fr.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro