Omul care a inventat tiramisu. Vezi diferența față de ce se găsește în România
În orașul Treviso, la 20 de kilometri de Veneția (Italia) se află Carlo Campeol; un om căruia patiseria îi datorează multe. Este inventatorul celebrului desert tiramisu.
Pentru a prepara un tiramisu este nevoie de mai multe ingrediente: mascarpone, cremă de brânză, zahăr, lămâie, dar și pișcoturi, ouă și cacao.
Acest desert a fost inventat de către Carlo Campeol într-un restaurant în 1971. Acolo i-a venit ideea să adauge ingredientul final: cafea.
"Preparatul era servit de copiii și bătrânii aflați în convalescență pentru a le da putere", povestea Carlo Campeol. Tiramisu înseamnă "dă-mi putere". Practic, a fost un remediu al bunicii. Astăzi, Carlo Campeol regretă că nu a brevetat niciodată desertul, scrie Francetvinfo.fr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
1971
carlo campeol
da-mi putere
tiramisu
tiramisu ingredienta
tiramisu reteta originala
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!