OMS: China se confruntă cu o perioadă ''foarte dificilă'', după ce a pus capăt politicii ''zero-COVID''
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
OMS: China se confruntă cu o perioadă ''foarte dificilă'', după ce a pus capăt politicii ''zero-COVID'' / Foto: Pixabay, de Mohamed Hassan
OMS: China se confruntă cu o perioadă ''foarte dificilă'', după ce a pus capăt politicii ''zero-COVID'' / Foto: Pixabay, de Mohamed Hassan
China se confruntă cu o perioadă ''foarte dificilă'' după ce a decis să pună capăt politicii sale sanitare stricte ''zero-COVID'', potrivit OMS.

China se confruntă cu o perioadă foarte dificilă după ce a decis să pună capăt politicii sale sanitare stricte zero-COVID, permiţându-le oamenilor să trăiască cu virusul, confruntându-se cu provocări în pregătirea spitalelor pentru afluxul de pacienţi şi asigurându-se că populaţia este suficient de protejată, a declarat marţi, la Geneva, purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Harris, relatează Agerpres, citând Reuters.

Autorităţile chineze au relaxat brusc săptămâna trecută restricţiile sanitare care au permis anterior ţării să ţină sub control epidemia de coronavirus, după protestele populaţiei împotriva măsurilor, adesea draconice, legate de COVID-19. Decizia Beijingului, salutată de numeroşi locuitori, a alimentat însă şi temerile că numărul infecţiilor cu coronavirus ar putea creşte.

Provocările cu care se confruntă China, după relaxarea restricțiilor



Întrebată despre schimbările importante în politica sanitară a Beijingului, purtătoarea de cuvânt a OMS a declarat marţi că China se confruntă cu o perioadă "foarte grea şi dificilă".

"Este întotdeauna foarte dificil pentru orice ţară care iese dintr-o situaţie în care a avut controale foarte, foarte stricte", a spus ea, adăugând că şi alte ţări, precum Australia, au trecut prin aceeaşi situaţie.

"Întotdeauna am spus: nu intraţi prea uşor şi prea repede în lockdown-uri pentru că este foarte, foarte greu să ieşiţi", a mai spus ea.

Printre provocările cu care se confruntă China, conform OMS, este să se asigure că populaţia este "vaccinată corespunzător" şi pregătirea spitalelor atât pentru o potenţială creştere a cazurilor de COVID-19, cât şi pentru o potenţială aglomeraţie de persoane care pot fi afectate de alte boli.

"Sunt multe, multe lucruri pe care trebuie sa le pui în aplicare la nivel comunitar, la nivel de spitale, la nivel naţional pentru a menţine această tranziţie", a adăugat Harris. 

China a renunțat la aplicaţia sa de urmărire a deplasărilor în politica "zero COVID"

Reamintim că autorităţile chineze au anunţat luni că renunţă la aplicaţia utilizată pentru a urmări deplasările rezidenţilor şi pentru a se asigura că ei nu se află într-o zonă afectată de un focar epidemiologic, un nou simbol al abandonării strategiei "zero COVID". Denumită "Harta deplasărilor", aplicaţia se baza pe semnalul telefonic şi permitea utilizatorilor să dovedească interlocutorilor (administratori de hoteluri, de clădiri de birouri, etc.) locurile în care s-au deplasat în ultimele şapte zile.

Aplicaţia afişa lista cu oraşele sau chiar cu districtele în care utilizatorul s-a deplasat. Dacă niciuna din acele zone nu era clasată "de mare risc" (cu un număr mare de cazuri COVID-19), aplicaţia afişa o săgeată verde, sinonimă cu o trecere autorizată. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel