Omletă fragedă și gustoasă, preparată fără ulei: este gata în câteva minute și dispare rapid din farfurii
Pregătește o omletă fragedă, gustoasă și foarte ușoară, fără ulei. Este perfectă pentru cei care țin dietă și numără caloriile!
Într-un bol, se bat 4-5 ouă. Se toarnă 1 linguriță de oțet și sare după gust.
Într-o tigaie se pune jumătate de pahar de apă și se fierbe. Reduceți focul aragazului și adăugați ouăle bătute în tigaia cu apă. Pe măsură ce omleta se gătește, amestecați cu o spatulă.
La final, apa se va separa de ouă, care pot fi colectate și transferate pe o farfurie. Omleta este gustoasă și simplu de preparat.
Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret
Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.
În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.
Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.
Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei. să fie înmuiat.
Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil.
Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.
Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Vrei un mic dejun rapid și delicios? Poți prepara o omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel
Ingrediente:
1 buc lipie,
2 buc ouă,
1 buc ceapă,
1 buc ardei,
1 legătura pătrunjel,
50 gr crema de brânză,
2 buc roşii Cherry,
3 linguriţe ulei de măsline,
1 vârf de cuţit sare,
1 vârf de cuţit piper negru.
Cum se prepară omleta olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel
Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.
Focaccia crocantă de dovlecei: o rețetă ușoară și rapidă, care înlocuiește pâinea
Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.
Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.
Beneficiile consumului de ouă
Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente cunoscute. De fapt, putem spune că oul este un aliment perfect, deoarece conține câte puțin din aproape fiecare nutrient de care ai nevoie zilnic.
Ouăle conțin, de asemenea, cantități de vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc, dar si diferite oligoelemente care sunt importante pentru sănătate, inclusiv cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu și zinc, gălbenușul de ou fiind principalul contributor la aprovizionarea cu fier și zinc, scrie doc.ro.
Prezența unor astfel de minerale și micronutrienți în ou este destul de interesantă, deoarece o deficiență a unora dintre acestea (Zn, Mg și Se) a fost asociată cu depresia și oboseala și dezvoltarea bolilor cronice. Concentrația unora dintre aceste oligoelemente (seleniu, iod) poate fi crescută semnificativ în funcție de dieta găinilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News