Data publicării:
Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original
Omleta cu vinete și ton este un fel de mâncare, perfectă pentru a fi savurată caldă, dar și rece, a doua zi, într-un sandviș.
Ingrediente pentru 4 persoane:
200 grame de vinete,
100 grame de ton în ulei,
50 grame de cașcaval,
2 căței de usturoi,
ulei de măsline,
150 grame de lapte,
6 ouă,
busuioc după gust.
Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii
Omletă cu vinete și ton. Preparare
Spălați vinetele, curățați-le de coajă și tăiați-le în bucăți mici. Vinetele se scufundă într-un vas plin cu apă și lapte și se lasă să se odihnească o jumătate de oră, ca să-și piardă amărăciunea.
Curățați cățeii de usturoi, tăiați mărunt și puneți-i într-o tigaie antiaderentă cu trei linguri de ulei de măsline. Scurgeți vinetele din lichid, care se va întuneca și va fi extras înseși toată amărăciunea vinetelor și le stoarceți bine.
Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior
Pune tigaia la foc mediu și încinge uleiul, în care veți pune usturoiul. Înainte ca usturoiul să devină aurii, adăugați vinetele și gătiți-le bine.
Când vinetele sunt aurii, le scurgem și le așezăm pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta orice exces de ulei.
Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă
Scurge tonul din conserva și pune-l într-un castron. Adaugă vinetele și busuiocul tocat. Într-un castron separat, bateți ouăle și adăugați-le în bolul cu vinete și ton. Rade cașcaval și adaugă-l la vinete. Amesteca bine.
Toarnă trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și pune-o pe aragaz la foc mediu. După ce uleiul s-a încins, pune amestecul de vinete, ton, ouă și cașcaval.
Când s-a format o crustă frumoasă, cu ajutorul unei farfurii, întoarceți omleta să se gătească și pe cealaltă parte. Omleta se servește caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie
Trebuie să pregătești cina, dar nu ai suficient timp? Nu vă faceți griji: vinetele umplute cu roșii și mozzarella se fac rapid și te vei putea bucura de un preparat gustos și sănătos.
Pe lângă faptul că este gustoasă, rețeta este cu adevărat simplă și ușor de realizat. Acest fel de mâncare, cu miros irezistibil, va pe placul tuturor.
Ingredientele de care ai nevoie:
0,5 linguriță de sare,
2 linguri de ulei de măsline,
0,5 lingurițe de busuioc proaspăt,
2 vinete,
0,5 lingurițe de piper negru.
Ai niște morcovi în cămară? Pregătește această tartă delicioasă, gata în 15 minute
Ingredientele pentru umplutură:
1 lingură de pesmet,
2 căței de usturoi,
4 roșii cherry,
2 linguri de ulei de măsline,
150 grame de mozzarella,
Ierburi de Provence, sare - după gust.
Vinete umplute cu legume. Preparare
Vinetele se spală și se taie în jumătate pe verticală și se așează cu fața în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol, se pune sarea, piperul, busuiocul uscat și uleiul de măsline. Amestecați cu o furculiță. Apoi cu o pensulă ungeți vinetele cu acest amestec. Vinetele se cos la 190 de grade, timp de 20 de minute.
Între timp, tăiați roșiile cubulețe și transferați-le într-un bol. Se adaugă mozzarella, tăiată în bucățele mici și usturoiul tocat. Adăugați puțină sare, ierburi, pesmet și ulei și amestecați cu o spatulă.
În acest moment, scoateți vinetele din cuptor și crestați-le vertical. Lărgiți bine inciziile și adăugați deasupra dressing-ul nostru.
La final, se adaugă puțin parmezan ras, busuiocul și coriandru tocate. Tava se dă la cuptor pentru 15 minute. Când vinetele sunt gata, dacă doriți, puteți adăuga felii de ceapă și încă puțin coriandru și busuioc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News