Data publicării:

Omletă cu pui, cârnaţi şi ceapă verde. Rețeta delicioasă pentru micul dejun

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vrei un mic dejun savuros și sățios? Omleta cu pui, cârnați și ceapă verde te va da gata. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- ouă 8 bucăți
- ceapă verde 4 fire
- ardei gras verde ½ bucată
- ulei de floarea soarelui 3 linguri
- sare de mare ½ linguriță
- piper proaspăt măcinat ½ linguriță
- friptură de pui cca. 100 g
- cârnat gros afumat 1 bucată.

Cum se prepară

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.

Friptura de pui și cârnatul mărunțite se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se încontinuu, scrie bucataras.ro. Apoi se adaugă ouăle bătute cu sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.

Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.

BONUS: Omleta Tegetthoff. Rețeta celebră

Ingrediente

- 8 ouă

- o lingură de unt topit

- sare

- două linguri de unt (solid)

Pentru umplutură:

- 100 g mazăre proaspătă (sau congelată)

- 100 g fasole verde (fiartă şi scursă)

- 100 g conopida

- 250 g piept de pui (fiert sau pregătit pe grătar)

- 50 g ciuperci

Pentru sos:

- 2 linguri de unt

- 2 linguri de făină

- supă concentrată de pasăre

- un gălbenuş de ou

- 100 ml smântână pentru gătit

- sare, piper

- unt pentru prăjit

Cum se prepară

Mai întâi se bat cele opt ouă cu untul topit şi se asezonează cu puţină sare. Se topeşte puţin din untul pentru prăjit în tigaie şi se prăjeşte prima omletă (care trebuie să acopere tot fundul vasului) pe o parte. Se trage tigaia de pe foc, se întoarce perfect, apoi se prăjeşte şi pe cealaltă parte, după care se pune pe o farfurie întinsă. Se procedează la fel şi cu celelalte omlete.

Pentru umplutură, se taie mărunt toate ingredientele (fasolea, conopida, pieptul de pui, ciupercile) şi se sotează lejer în unt. Într-un alt vas se topesc două linguri de unt şi se rumenesc în el două linguri de făină. Se învârte cu lingura, ca să nu se ardă, se adaugă puţină supă concentrată de pasăre (poate fi şi din cea în care a fiert pieptul de pui mai înainte), se asezonează cu sare şi piper. La sfârşit, pentru a face sosul mai fin şi mai cremos, se adaugă puţin câte puţin, amestecând mereu (şi păstrând flacără mică), smântâna în care s-a bătut bine un gălbenuş.

Pentru finalizare, se pune o parte din umplutură pe fiecare omletă, se toarnă puţin sos, se rulează şi, înainte de servire, restul de sos se toarnă deasupra.

Vezi și: Ou prăjit în pâine, rețeta. Micul dejun gata în 15 minute

Image by mrsiraphol on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel